Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: Ο ΤΡΑΜΠ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ ΤΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΑΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

Λάδι στη φωτιά των σεναρίων για ενδεχόμενο χτύπημα των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα, έριξε τις τελευταίες ώρες μια είδηση από το Λευκό Οίκο. ...

Τύμπανα πολέμου: Ο Τραμπ ενημερώνει σύσσωμη τη Γερουσία για τη Βόρεια Κορέα






Λάδι στη φωτιά των σεναρίων για ενδεχόμενο χτύπημα των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα, έριξε τις τελευταίες ώρες μια είδηση από το Λευκό Οίκο.

Και αυτό γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε μία ασυνήθιστη, αλλά ενδεικτική, κίνηση, καλώντας σύσσωμη τη Γερουσία σε συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση και τα σχέδια της κυβέρνησης απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ.




«Οι ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης κάλεσαν σύσσωμη τη γερουσία να παρευρεθεί την Τετάρτη στον Λευκό Οίκο σε μια ενημέρωση για την κατάσταση στην Βόρεια Κορέα», ανέφεραν χαρακτηριστικά ανώτερα βοηθητικά στελέχη της Γερουσίας.

Και οι 100 γερουσιαστές έχουν κληθεί για να παραστούν στην ενημέρωση της αμερικανικής προεδρίας από τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, τον υπουργό Άμυνας, Τζιμ Μάτις, το διευθυντή των εθνικών υπηρεσιών πληροφοριών (DNI), Νταν Κόουτς και τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγό Τζο Ντάνφορντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ τα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη μεταβαίνουν τακτικά στο Καπιτώλιο για να ενημερώσουν τα μέλη του Κογκρέσου για θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας, δεν είναι σύνηθες όλα τα μέλη της Γερουσίας να καλούνται σε μια τέτοια ενημέρωση στον Λευκό Οίκο.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την αυξανόμενη ανησυχία τους για την ανάπτυξη του πυρηνικού και πυραυλικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας, αλλά και για τις απειλές της Πιονγιάνγκ σχετικά με επιθέσεις κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην ασιατική περιοχή.




Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε εξάλλου την Κυριακή με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, επέκρινε τη «συνεχή επιθετικότητα» της Βόρειας Κορέας και δήλωσε πως οι ενέργειες της Πιονγιάνγκ προκαλούν αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Η ενημέρωση των γερουσιαστών θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 (τοπική ώρα), 22:00 (ώρα Ελλάδας).

Τα στελέχη τόνισαν πως συνεργάζονται με το Λευκό Οίκο για να οργανώσουν μια παρόμοια ενημέρωση για τα μέλη της Βουλής Αντιπροσώπων.

Αν αναλογιστεί πάντως κανείς πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποδείξει πως δεν… μασάει χτυπώντας τη Συρία, αλλά και το Αφγανιστάν με τη «μητέρα των βομβών» ως αντίποινα για το θάνατο ενός Αμερικανού πεζοναύτη, δεν αποκλείεται να δώσει ξανά το ρυθμό με τα τύμπανα του πολέμου.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές άλλωστε, η ασυνήθιστη αυτή κίνηση συμβαίνει μόνο όταν η αμερικανική ηγεσία θέλει να προχωρήσει σε ένα μεγάλο στρατιωτικό χτύπημα, με τον αμερικανικό στόλο να πλησιάζει στην κορεατική χερσόνησο και «ο διάλογος με τη Βόρεια Κορέα να έχει τελειώσει»… newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.