Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΠΕ ΞΑΝΑ «ΟΧΙ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ... ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΚΑΙ ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ!

«Προσχηματικό» χαρακτήρισε η εισαγγελέας Εφετών κ. Ράνια Σταθέα το νέο, δεύτερο, αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των Τούρκων ...







«Προσχηματικό» χαρακτήρισε η εισαγγελέας Εφετών κ. Ράνια Σταθέα το νέο, δεύτερο, αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που βρέθηκαν στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα. Η εισαγγελική πρόταση αφορά στους τρεις από τους οκτώ Τούρκους αξιωματούχους, οι οποίοι σύμφωνα με την εισαγγελέα δεν θα πρέπει να εκδοθούν.




Η κ. Σταθέα με μια εμπεριστατωμένη πρόταση προς το συμβούλιο Εφετών ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος των αρχών της Τουρκίας επισημαίνοντας πως «υπάρχει μια επανάληψη των πραγματικών περιστατικών που αφορούσαν προηγούμενες πράξεις που έχουν κριθεί».

Η ίδια στην πρότασή της προς το συμβούλιο Εφετών, τόνισε ακόμη πως από την πρώτη αρνητική απόφαση (του Αρείου Πάγου) μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Τουρκία, αλλά αντίθετα δια των επίσημων χειλέων του προέδρου Ερντογάν μετά το δημοψήφισμα τέθηκε εκ νέου ζήτημα επαναφοράς της θανατικής ποινής.

Ακόμη, η εισαγγελέας τόνισε στην αγόρευση της πως προκύπτει «πασιφανές και αβίαστα οτι πρόκειται περί στοιχείων που είχαν τεθεί υπόψη συμβουλίων που έκριναν το πρώτο αίτημα έκδοσης».

Επιπλέον, η εισαγγελέας επισήμανε πως οι Τουρκικές αρχές απαξιώνουν και περιφρονούν το γεγονός ότι αυτή η διαδικασία έχει κριθεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο.

Η κ. Σταθέα ανέφερε πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται και προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι μια ευνοούμενη πολιτεία και διέπεται από όλες τις αξίες που αφορούν σεβασμό της ζωής, δεν μπορεί να συναινέσει στον κίνδυνο να υποβληθούν σε βασανιστήρια και θανατική ποινή οι Τούρκοι εκζητούμενοι.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί χαίρουν προσωπικής ανεξαρτησίας και υπακούουν στο Σύνταγμα και στο νόμο και δεν ακούν σε κελεύσματα.

Ακολούθησαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων των Τούρκων Χρίστου Μυλωνόπουλου και Όμηρου Ζέλιου, ενώ σε λίγο αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, ο πρόεδρος του οποίου Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος παρατήρησε με την έναρξη της διαδικασίας πως οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.