Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΤΟΝ ΚΑΒΑΛΑΡΗ...!!! ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΜΕ ΑΛΟΓΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου αναβίωσε με πρωτοβουλία του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιερού ναού Υπαπαντής Λευκακίων...







Την παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου αναβίωσε με πρωτοβουλία του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιερού ναού Υπαπαντής Λευκακίων, το παλαιό έθιμο της Λιτανείας της Ιερής Εικόνας του Αγίου Γεωργίου με τα άλογα.




Όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr, η πομπή ξεκίνησε από την εκκλησία του χωριού όπου τελείται εσπερινός και ύστερα έφιπποι, γυναίκες και άνδρες πήραν την εικόνα από τον Ιερέα πκαι την περιέφεραν στο χωριό.

Κάθε χρόνο πάρα πολύς κόσμος παρακολουθεί και συμμετέχει στην περιφορά της εικόνας. Ο καθένας τους θα φέρει το τάμα του, θ’ ανάψει το κερί και τη λαμπάδα του, θα ευχαριστήσει τον Άγιο Γεώργιο για την φώτιση και την ελπίδα που του έδωσε ή θα τον παρακαλέσει για τα δύσκολα της ζωής του.

Ο καβαλάρης Άγιος Γεώργιος ο τροπαιοφόρος, ο δρακοκτόνος κατά την παράδοση, ήταν και εκείνος Άγιος όλων των ανθρώπων, αλλά ιδιαίτερα των τσοπάνηδων, των ξωμάχων, των γεωργών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.