Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΕΚΡΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ.... ΧΙΛΙΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟ ΤΟ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ...

Σε ασφυκτικό κλοιό περίπου χιλίων αστυνομικών βρίσκεται το κοινοβούλιο των Σκοπίων από το φόβο να επαναληφθούν επεισόδια όπως τα ...

«Μπαρούτι» τα Σκόπια: Σε ασφυκτικό κλοιό 1.000 αστυνομικών το κοινοβούλιο






Σε ασφυκτικό κλοιό περίπου χιλίων αστυνομικών βρίσκεται το κοινοβούλιο των Σκοπίων από το φόβο να επαναληφθούν επεισόδια όπως τα χθεσινά, όταν δεκάδες οπαδοί του εθνικολαϊκιστή ηγέτη Νίκολα Γκρουέφσκι εισέβαλαν βίαια στο κτίριο.




Σύμφωμα με την εφημερίδα Νόβα Ματσεντόνια το κοινοβούλιο σήμερα παραμένει κλειστό προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν κατά τα χθεσινά γεγονότα, ενώ περιμετρικά του κτιρίου έχουν τοποθετηθεί μεταλλικά οδοφράγματα και οι δρόμοι είναι κλειστοί για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Στο κενό η προσπάθεια για διάλογο όλων των αρχηγών

Την ίδια ώρα στο κενό πέφτει, όπως όλα δείχνουν, η προσπάθεια του σκοπιανού προέδρου Γκιόργκι Ιβανόφ να καθήσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι οι πολιτικοί αρχηγοί. Ήδη, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ηγέτης του SDSM, Ζόραν Ζάεφ που τραυματίσθηκε κατά τη χθεσινή εισβολή, χαρακτήρισε «απόπειρα δολοφονίας» τα όσα έγιναν και μάλιστα υποστήριξε ότι αν δει κανείς προσεκτικά τα βίντεο από την εισβολή θα διαπιστώσει ότι η συμπεριφορά της αστυνομίας έδειχνε συνεργασία.

Στην ερώτηση αν εξετάζει να πάρει μέρος στη σύσκεψη που ζήτησε ο Ιβανόφ απάντησε: «Πού θα γίνει; Στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται ο Ζιαντίν; (σ.σ. πρόκειται για τον αλβανικής καταγωγής βουλευτή Ζιαντίν Σελά, ο οποίος τραυματίσθηκε πολύ σοβαρά κατά τα χθεσινά επεισόδια).Ο ίδιος κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και εξέφρασε την ελπίδα η διεξαγόμενη έρευνα να εντοπίσει του υπαίτιους για τα χθεσινά έκτροπα. tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.