Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν κινητοποιηθεί σε όλη τη Γαλλία προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των Γάλλων και να εξασφαλίσουν ότι ...






Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν κινητοποιηθεί σε όλη τη Γαλλία προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των Γάλλων και να εξασφαλίσουν ότι η εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές θα διεξαχθεί ομαλά.




Δύο Γάλλοι που συνελήφθησαν σήμερα στη Μασσαλία σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια «άμεση και βίαιη επίθεση» πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία που θα διεξαχθεί την Κυριακή, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.
Οι δύο άνδρες οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν με διαφορά λίγων λεπτών ο ένας από τον άλλον, είναι ριζοσπαστικοποιημένοι Γάλλοι υπήκοοι ηλικίας 24 και 30 ετών, δήλωσε ο υπουργός Ματιά Φεκλ.
«Αυτοί οι δύο ριζοσπαστικοποιημένοι άνδρες... σκόπευαν να διαπράξουν στο πολύ άμεσο μέλλον –με αυτό εννοώ τις επόμενες ημέρες– μια επίθεση σε γαλλικό έδαφος», δήλωσε ο Φεκλ σε συνέντευξη Τύπου. Μια ορισμένη επίθεση αποτράπηκε, είπε.
Οι Γάλλοι προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν νέο πρόεδρο στις 23 Απριλίου και στις 7 Μαΐου σε μια ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σε δύο γύρους.
Η εθνική ασφάλεια βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα ενόψει των εκλογών μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών μαχητών στη Γαλλία που προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 230 ανθρώπων τα τελευταία δύο χρόνια.


Με τη χώρα να βρίσκεται ακόμη υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, ο Φεκλ είπε πως περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα αναπτυχθούν για τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο των εκλογών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ούτε ο Φεκλ ούτε η αστυνομία έδωσαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το είδος των επιθέσεων που σχεδίαζαν οι δύο ύποπτοι ή για το αν είχαν θέσει στο στόχαστρο έναν ή περισσότερους από τους υποψηφίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.