Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΤΕ ΜΩΡΗ ΒΡΩΜΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΕΡΑ... Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΕ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ...

ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ... Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί επιχ...






ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ...

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί επιχειρήσεις στη Συρία ώστε να εμποδίσει τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) να επιτεθούν ανατολικά της Εφρίν και δυτικά της Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.




Οι πόλεις Εφρίν και Μανμπίτζ βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στις οποίες οι YPG αποτελούν την κυρίως συνιστώσα.

Στην Εφρίν έχουν αναπτυχθεί Ρώσοι στρατιώτες στο πλευρό των Κούρδων και στη Μανμπίτζ Αμερικανοί Ρέιντζερς.

Σε γραπτή ανακοίνωση του τουρκικού στρατού αναφέρεται ότι οι δυνάμεις του είναι αποφασισμένες να πολεμήσουν το YPG και το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας όσο και στο εξωτερικό.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόσφατα έγιναν αναφορές ότι ο τουρκικός στρατός χτύπησε στόχους του YPG κοντά στην κατεχόμενη από την Τουρκία πόλη Αζάζ, στη βορειοδυτική Συρία και ότι τουρκικά αεροπλάνα βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων κοντά στην Εφρίν.




Ο απόστρατος Τούρκος αξιωματικός και ειδικός σε θέματα ασφαλείας Αμπντουλάχ Αγάρ, σε δηλώσεις του στη Daily Sabah, είπε ότι η Άγκυρα έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο στη Συρία με την επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη ώστε να αποτρέψει τους Κούρδους να ενώσουν σε ενιαία επικράτεια τις περιοχές της Εφρίν και της Μανμπίτζ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στη Συρία ενάντια στους Κούρδους.

Την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Κούρδοι, «που είναι τρομοκράτες» όπως επεσήμανε, δεν θα συμμετάσχουν στη μάχη για την απελευθέρωση της Ράκα και πρόσθεσε ότι η συμμετοχή τους θα επιφέρει επιπλέον αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι ήδη οι Κούρδοι διεξάγουν την επιχείριση Οργή του Ευφράτη, που έχει στόχο την απελευθέρωση της Ράκα και αυτή τη στιγμή δίνουν φονικές μάχες με το Ισλαμικό Κράτος μέσα στην πόλη Τάμπκα, δυτικά της Ράκα, για να την απελευθερώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.