Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΠΟΥ ΑΠΗΓΑΓΕ ΤΗΝ 4ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ένταλμα σύλληψης του πατέρα της τετράχρονης Μαρί- Ελένης Γκρίμσρουντ, η οποία απήχθη το πρωί από κουκουλοφόρους έξω από το νηπιαγωγε...






Ένταλμα σύλληψης του πατέρα της τετράχρονης Μαρί- Ελένης Γκρίμσρουντ, η οποία απήχθη το πρωί από κουκουλοφόρους έξω από το νηπιαγωγείο της στη Λευκωσία, εξέδωσαν οι κυπριακές Αρχές.
Πρόκειται για Νορβηγό πολίτη ηλικίας 49 ετών, ο οποίος έχε χωρίσει από την Ελληνοκύπρια μητέρα της μικρής. Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε ότι παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι διαδικασίες για έκδοση εναντίον του Γκρίμσρουντ και διεθνούς εντάλματος σύλληψης.
Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι σε σχέση με την υπόθεση αξιολογούνται και πληροφορίες που διαβιβάστηκαν από πολίτες στην Αστυνομία.
Προσέθεσε δε ότι με οδηγίες του αρχηγού της Αστυνομίας λειτουργεί από το πρωί το Κέντρο Συντονισμού Καταστάσεων Κρίσεων στο Αρχηγείο της Δύναμης και ανάλογα κέντρα σε όλες τις επαρχίες. Η κυπριακή αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφία της τετράχρονης, την οποία ανάρτησε στον λογαριασμό του στο fb ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.




Ο δικηγόρος του Γκρίμσρουντ, σύμφωνα με νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι η μικρή βρίσκεται μαζί με τον πατέρα της.
Το χρονικό της απαγωγής
Η απαγωγή της Μαρί Ελένη Γκρίμσρουντ (Marie Eleni Grimsrud) έγινε έξω από νηπιαγωγείο στη Δασούπολη, γύρω στις 07:45 σήμερα το πρωί.
Δύο με τρία άγνωστα πρόσωπα τα οποία φορούσαν κουκούλες στο κεφάλι, άρπαξαν το κοριτσάκι που μόλις είχε κατεβεί από το αυτοκίνητο της μητέρας και αφού μπήκαν στο πιο πάνω αυτοκίνητο τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε για να αποτρέψει τυχόν διαφυγή των δραστών μέσω κατεχομένων ή/και νόμιμων εξόδων από το νησί. Ελικόπτερο της Αεροπορικής Πτέρυγας μετέχει στις έρευνες.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και διεξάγονται από αέρα, θάλασσα και στεριά.
Ανέφερε ότι για την απαγωγή ενημερώθηκαν όλα τα τμήματα και οι υπηρεσίες της Αστυνομίας σε όλες τις επαρχίες ως επίσης τα οδοφράγματα και όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου της Δημοκρατίας, ενώ τις έρευνες συνδράμει και ελικόπτερο.
Με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, είπε, έχει συσταθεί και λειτουργεί κέντρο κρίσεως και συντονισμού στην ΜΜΑΔ ενώ κέντρα συντονισμού λειτουργούν και σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις.
Η Αστυνομία, είπε ο κ. Αγγελίδης, προέβη επίσης σε μερική ανάκληση προσωπικού που δεν εργάζεται ώστε να ενισχύσουν την προσπάθεια για εντοπισμό των δραστών.
Η Αστυνομία αναζητεί αυτοκίνητο μάρκας Range Rover μαύρου χρώματος το οποίο ενέχεται στην υπόθεση της απαγωγής της τετράχρονης. Την ώρα της απαγωγής το κοριτσάκι φορούσε ροζ φανελίτσα και ροζ κολάν.
Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460, στο 112/199 ή στο 22-802331 στο ΤΑΕ Λευκωσίας.
Η απαγωγή φαίνεται να είναι συνέχεια της περσινής απόπειρας απαγωγής του παιδιού, η οποία είχε αποτραπεί χάρη σε πληροφορίες που είχε μεταβιβάσει η Ίντερπολ.
Η μητέρα Ελληνοκύπρια, ενώ ο πατέρας Νορβηγός. Οι γονείς είναι εν διαστάσει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Η μητέρα εξασφάλισε την κηδεμονία του κοριτσιού με απόφαση κυπριακού δικαστηρίου.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας έχει απορρίψει τρεις εφέσεις του Νορβηγού πατέρα που διεκδικούσε την κηδεμονία της μικρής Marie Eleni, με το αιτιολογικό ότι το παιδί ζει στην Κύπρο από τον πρώτο μήνα της γέννησής του.
Σε δηλώσεις της στην κρατική τηλεόραση, η ιδιοκτήτρια του νηπιαγωγείου Μαρία Βασιλειάδου, μίλησε για «τραγικό συμβάν», αναφέροντας ότι πρόκειται για «ενδοκοικογενειακή υπόθεση».
Η κ. Βασιλειάδου σημείωσε ότι το περιστατικό συνέβη εκτός του χώρου του νηπιαγωγείου, στο δρόμο, καθησυχάζοντας ταυτόχρονα τους γονείς των υπολοίπων παιδιών του σχολείου.
Ανέφερε ακόμα ότι μετά την απόπειρα απαγωγής της μικρής πριν από ένα χρόνο, η μητέρα της είχε αποσύρει για ένα χρονικό διάστημα το παιδί από τον νηπιαγωγείο, εγγράφοντάς το σε άλλο, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση κηδεμονίας ενώπιον των δικαστηρίων.

Έλεγχοι στα κατεχόμενα
Σύμφωνα με τα πληροφορίες του philenews από τα κατεχόμενα, η «αστυνομία» του ψευδοκράτους έχει κινητοποιηθεί και έχουν ληφθεί μέτρα στο παράνομο αεροδρόμιο «Ερτζιάν».
Ελέγχονται όλες οι πτήσεις, ενώ οι πτήσεις που μεσολάβησαν μέχρι να ενημερωθούν τα κατεχόμενα, έχουν ελεγχθεί μέσω καμερών ασφαλείας, χωρίς να διαφανεί κάτι το ύποπτο. Οι κατοχικές αρχές έχουν ενημερώσει και την Τουρκία ούτως ώστε να υπάρξει έλεγχος και στα εκεί αεροδρόμια.
(Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, philenews)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.