Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ» ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ 30.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Σε μετωπική σύγκρουση με τον σκληρό κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να έρθει η εκσυγχρονιστική πτέρυγα της κυβέρνησης με ...

Αποκλειστικό: Σφάζονται οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ για 30.000 προσλήψεις







Σε μετωπική σύγκρουση με τον σκληρό κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να έρθει η εκσυγχρονιστική πτέρυγα της κυβέρνησης με αφορμή την συζήτηση για 30.000 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο.




Του ειδικού συνεργάτη Βαγγέλη Μπότσαρη - newsbomb.gr

Τον χορό των δηλώσεων έχει ξεκινήσει ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης ο οποίος από την μία πλευρά έχει εισηγηθεί τροπολογία που ψηφίστηκε στην βουλή με την οποία ανανεώνονται αυτόματα οι συμβάσεις στην καθαριότητα των ΟΤΑ για 3 οκτάμηνα ανοίγοντας τον δρόμο για την μονιμοποίηση των συγκεκριμένων συμβασιούχων.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών άνοιξε την συζήτηση για την μονιμοποίηση περίπου 30.000 συμβασιούχων στο Δημόσιο έπειτα από κλειστούς διαγωνισμούς και έλεγχο μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών του δημοσίου. Στις αρχές του χρόνου άμεσα αντέδρασε η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη η οποία δήλωσε ότι δεν υπάρχουν κλειστοί διαγωνισμοί αλλά προκηρύξεις για την κάλυψη μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο με διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ όπου θα μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι στο Δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα καθώς και άνεργοι, χωρίς αποκλεισμούς.

Μετά από τρείς μήνες από τις τελευταίες δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη, τα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι εργάζονται για την καταγραφή των συμβάσεων που ισχύουν στο δημόσιο και εάν οι απασχολούμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στο παρασκήνιο έχει ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στην κυβέρνηση για τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων καθώς από την μία πλευρά έχουν ταχθεί οι κομματικοί οι οποίοι ζητούν μετ’ επιτάσεως 30.000 μονιμοποιήσεις. Από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι εκσυγχρονιστές οι οποίοι βάζουν βέτο στην μονιμοποίηση των συμβασιούχων με κλειστούς διαγωνισμούς και από την άλλη υποστηρίζουν ότι ένα μπαράζ νέων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο θα έθετε σε κίνδυνο το πρόγραμμα.




Στο στρατόπεδο των κομματικών που έχουν ταχθεί υπερ των μονιμοποιήσεων είναι ο υπουργός Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης ο οποίος στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος στην Β Αθηνών, ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής, καθώς και η τάση των 53+ στην ΚΕ του κόμματος, με την οποία έχει συστρατευθεί και ο Ν. Φίλης. Η τάση των λαϊκιστών της κυβέρνησης προσβλέπει στην προσέγγιση κομματικής πελατείας μέσω των μονιμοποιήσεων τις οποίες θεωρεί ως σημαντικό όπλο σε μία ενδεχόμενη εκλογική μάχη.

Στην αντίπαλη πλευρά έχουν τοποθετηθεί ο αν. υπουργός Οικονομικών κ. Χουλιαράκης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτική Γ. Μπαλάφας.

Η εκσυγχρονιστική τάση της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν με ανοιχτούς διαγωνισμούς υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ χωρίς να πριμοδοτηθούν οι μέχρι τώρα συμβασιούχοι.

Παράλληλα το υπουργεί Διοικητικής Ανασυγκρότησης δέχεται ισχυρές πιέσεις από το ΔΝΤ να μειωθεί ο αριθμός των συμβασιούχων στο Δημόσιο που έχει ξεπεράσει τις 75.000. Οι εκπρόσωποι του Ταμείου ζητούν απολύσεις συμβασιούχων καθώς εκτιμούν ότι υπάρχει υπέρβαση από την συμφωνία κατά 25.000 έκτακτους εργαζόμενους.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.