Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΕ ΤΟΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ!

Χάρις στην προδοσία ενός "μυημένου" στο "κίνημα" στελέχους της, πέτυχε η 21η Απριλίου που κάποια στιγμή κινδύνεψ...






Χάρις στην προδοσία ενός "μυημένου" στο "κίνημα" στελέχους της, πέτυχε η 21η Απριλίου που κάποια στιγμή κινδύνεψε.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, οι Αξιωματικοί που είχαν πρισχωρήσει στην επαναστατική ομάδα, και θα έπαιρναν μέρος στο εγχείρημα, είχαν χωριστεί σε ομάδες των 6 - 10 ατόμων, καμία δε ομάδα, δεν γνώριζε τα μέλη της άλλης.Επίσης δεν ήξεραν και τα σημεία συναντήσεως απ' όπου θα ξεκίναγε η κάθε ομάδα. Για να ελέγξει την εχεμύθια των συνεργατών του και για να είναι σίγουρος για την Ασφάλεια των ενεργειών, ο πρώην Αξιωματικό της ΚΥΠ Γεώργιος Παπαδόπουλος, είχε κάνει πολλές φορές "δοκιμές" με τελευταία αυτήν την 24ης Μαρτίου του 1967. Ο ηγέτης των κινηματιών εδινε το σήμα ετοιμότητας οπότε διαπίστωσε πως υπάρχει διαρροή αφού αμέσως μαθευόταν στο ΓΕΣ πως "κάτι συμβαίνει" και έμπαινε σε επιφυλακή ο Στρατός.

Για να εντοπίσει τον πληροφοριοδότη, άρχισε να ειδοποιεί μιά μιά τις ομάδες (χωρίς οι ειδοποιούμενοι να γνωρίζουν πως οι άλλοι δεν είχαν ιδέα) οπότε επισημάνθηκε ο δράστης, τον οποίον για λόγους ασφαλείας δεν "έκοψαν", αλλά τον αχρήστευσαν με την εξής τακτική:





Στις 19 Απριλίου, του έδωσε, όπως έκανε και για άλλους ομαδάρχες, το σήμα πως το ξεκίνημα θα γίνει το βράδυ της 20ης Απριλίου. Ο ειδοποιηθείς ενήμερωσε φυσικά τον τότε Αρχηγό ΓΕΣ Σπάντιδάκη, ο οποίος το πρωϊ της 20ης Απριλίου του 1967 κάλεσε τους φερόμενους ως Αρχηγούς, Παττακό, Παπαδόπουλο και Μακαρέζο, στους οποίος είπε ότι "έχω πληροφορίες πως απόψε...".

Οι τρείς Αξιωματικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ο Παπαδόπουλος δε του είπε κατά λέξη... "Τί θα γίνει με αυτή την κατάσταση; Ποιός σας κάνει κάθε τόσο πλάκα;" Κάτι που κλόνισε τον Σπαντιδάκη, ο οποίός είχε κι άλλες φορές τέτοιες "πληροφορίες"... Παρ' όλα αυτά πάντως έδωσε εντολή για επαγρύπνυση.

Στις 9 το βράδυ, άρχισαν οι "μυημένοι" να συγκεντρώνονται στα σπίτια που είχαν οριστεί και στις 10 ο ίδιος ο Παπαδόπουλος τηλεφώνησε στον καταδότη και του είπε να "διαλύσει" τους Αξιωματικούς του και να φύγουν γιατί "προδόθηκε" η υπόθεση. Εκείνος το πίστεψε, έδιωξε τους Αξιωματικούς του και ταυτόχρονα ειδοποίησε και τον Σπαντιδάκη, ο οποίος διέταξε την άρση των μέτρων και πήγε με τον Αρχηγό της Αεροπορίας Αντωνάκο και τον πρώην Υπουργό Αποστολάκο, να παίξουν "χαρτιά", αφήνοντας το πεδίο στους "κινηματίες" ελεύθερο...

Όταν μετά από λίγες ώρες, ο Σπαντιδάκης συνελήφθη την ώρα που γύρναγε σπίτι του από κρυμμένους σε θάμνους Αξιωματικούς, αναφώνησε: "Μα αφού μου είπαν πως ανεβλήθη..."

Την άλλη μέρα διαμασρτυρήθηκαν στον Παπαδόπουλο οι Αξιωματικοί της ομάδας του "καταδότη", οι οποίοι είχαν πάει για ύπνο και δεν πήραν μέρος στην επιχείρηση, αλλα ο επικεφαλής της, Αντισυνταγματαρχης τότε, τοποθετήθηκε σε καίρια πόστα από τον Παπαδόπουλο, ο οποίος σε εκείνους που ήξεραν τι είχε συμβεί και εξοργίστηκαν από την ευνοϊκή μετχείριση, είπε: "Κι αυτός βοήθησε στο να πετύχουμε, ίσως μάλιστα πιό πολύ απ' όλους μας.". Για αυτό το λόγο δε, τον κράτησε στο Στράτευμα και τον έκανε μέχρι και Αντιστράτηγο...

"ΣΤΟΧΟΣ"

==========


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.