Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΙΣ 21 ΜΑΪΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥ AKP...

Υποψήφιος για την προεδρία του κυβερνώντος ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέ...






Υποψήφιος για την προεδρία του κυβερνώντος ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε έκτακτο κομματικό συνέδριο στις 21 Μαΐου.




Ο σουλτανοπρόεδρος είχε δηλώσει ότι, αμέσως μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, τα οποία έγιναν γνωστά την Παρασκευή, θα γινόταν ξανά μέλος του AKP, καθώς πλέον ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν απαγορεύεται να διατηρεί κομματικούς δεσμούς.

Από το 2014 μέχρι σήμερα στην ηγεσία του AKP είχαν βρεθεί ο Αχμέτ Νταβούτογλου και ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, νυν πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Ο κ. Γιλντιρίμ αναμένεται να παραχωρήσει την κομματική ηγεσία στον Ταγίπ Ερντογάν και να παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι τον Νοέμβριο του 2019, οπότε, μετά τις προεδρικές εκλογές, ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας θα αναλάβει ταυτόχρονα τα καθήκοντα του αρχηγού κράτους και κυβέρνησης.

Η θέση του πρωθυπουργού θα πάψει να υφίσταται. tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.