Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΑΛΛΙΑ 2017: Η ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΘΕ ΡΕΚΟΡ ΨΗΦΩΝ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΠΙΝΑΚΑΣ

Με δεδομένη τη συντριβή του δικομματισμού, μετά και τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, η υποψήφια ...

Προεδρικές εκλογές Γαλλία 2017: Πόσοι Γάλλοι την ψήφισαν






Με δεδομένη τη συντριβή του δικομματισμού, μετά και τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN), Μαρίν Λεπέν, έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει για το 21,53% που έλαβε σε ψήφους, ένα ποσοστό που, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, συνιστά ρεκόρ για το άλλοτε μικρό κόμμα της χώρας.




Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών, συνολικά 7,64 εκατ. Γάλλοι πολίτες ψήφισαν τη Μαρίν Λεπέν και το Εθνικό Μέτωπο, όταν το 2012 η ίδια είχε λάβει 6,42 εκατ. ψήφους και το 2015 6,85 εκατομμύρια.

Ουσιαστικά, η επικεφαλής του FN ξεπέρασε ακόμη και τα ποσοστά που είχε πετύχει ο πατέρας της, ο Ζαν – Μαρί Λεπέν, στις προεδρικές εκλογές του 2002, όταν έλαβε 5,5 εκατ. ψήφους, ευρισκόμενος αντιμέτωπος με τον δεξιό Ζακ Σιράκ.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα του τα ποσοστά του Εθνικού Μετώπου:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.