Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017: ΞΕΚΙΝΑ Ο ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ - ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

«Φωτιά» αναμένεται να είναι οι επόμενοι δύο μήνες μέχρι την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων στις 7 Ιουνίου – Δείτε σε ποιες σχολές...

Πανελλήνιες 2017: Ξεκινά ο εξεταστικός μαραθώνιος των υποψηφίων - Πού θα εκτοξευτούν οι βάσεις






«Φωτιά» αναμένεται να είναι οι επόμενοι δύο μήνες μέχρι την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων στις 7 Ιουνίου – Δείτε σε ποιες σχολές θα εκτοξευτούν οι Βάσεις 2017




Η δίμηνη εξεταστική περίοδος που περιλαμβάνει απολυτήριες εξετάσεις, πανελλαδικές εξετάσεις στα λύκεια και προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές γυμνασίων ξεκινά σε λίγες ημέρες!

Για πρώτη φορά φέτος πρώτα θα διεξαχθούν οι απολυτήριες εξετάσεις και μετά οι Πανελλαδικές. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν οι καθηγητές, οι μαθητές θα πρέπει πρωτίστως να συγκεντρωθούν στη μελέτη για τα μαθήματα των Πανελλαδικών.

Φέτος, οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εκ των οποίων οι 43.758 είναι στα πανεπιστήμια και οι 26.968 στα ΤΕΙ .

Τα μαθήματα στα λύκεια θα τελειώσουν στις 9 Μαΐου και οι απολυτήριες εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 1 έως και τις 26 Μαΐου, ενώ οι προαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ 11 Μαΐου και 2 Ιουνίου. Στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στα ΕΠΑΛ και μία ημέρα μετά στις 7 Ιουνίου θα αρχίσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για του υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.



Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου. Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιουνίου.




Φέτος, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο εξεταστική περίοδος για τους μετεξεταστέους της Γ' τάξης, παράλληλα με εκείνες των υπόλοιπων τάξεων των Γενικών Λυκείων.

Επίσης, για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις, για όσους, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας ή θανάτου απουσίασαν τον Ιούνιο.

Στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου για τη διασφάλιση, της ισονομίας και της ποιότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τίθεται ως όρος για την εισαγωγή σε κάποιο τμήμα να έχει λάβει ο υποψήφιος των επαναληπτικών εξετάσεων βαθμολογία τουλάχιστον ίση με εκείνη του τελευταίου επιτυχόντα των κανονικών πανελλαδικών εξετάσεων στο συγκεκριμένο τμήμα. Στις επαναληπτικές εξετάσεις εκτός από τους ασθενείς θα λαμβάνουν μέρος και αυτοί που έχασαν κάποιον συγγενή. Αξίζει να σημειωθεί ότι υποψήφιοι του Σεπτεμβρίου θα έχουν ποσοστό 0,5% επιπλέον των θέσεων που προσφέρονται εφέτος σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ θα εξεταστούν σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα από την αρχή.

Επίσης με την ίδια τροπολογία επαναφέρεται η δυνατότητα, η οποία προϋπήρχε, πρόσβασης των αποφοίτων ΕΠΑΛ στις σχολές των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης κατ ένα ελάχιστο αριθμό θέσεων.
Σε ό,τι αφορά τα Γυμνάσια, τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 26 Μαΐου. Από την 1η Ιουνίου έως και την 9η Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και στις 12 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
Σε ποιες σχολές θα εκτοξευτούν οι Βάσεις 2017

Σκληρή «μάχη» των υποψηφίων για μια θέση στις δημοφιλείς σχολές, αναμένεται φέτος, παρά το ότι σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τις βάσεις, το υπουργείο Παιδείας «ξαναμοιράζει την τράπουλα» στο θέμα του αριθμού των εισακτέων.




Ιατρικές, Χημικό, πολυτεχνικές, αρχιτεκτονικές, οικονομικά τμήματα αλλά και δημοφιλή τμήματα ΤΕΙ που αφορούν κυρίως σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα, θα διαψεύσουν τις εξαγγελίες για ομαλή μετάβαση σε μειωμένες θέσεις, με «σφαγή» υποψηφίων μετά το κούρεμα θέσεων, αναφέρει σε δημοσίευμά της σήμερα (21/04) η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Ο νέος αριθμός εισακτέων δείχνει μείωση μόλις 97 θέσεων σε σχέση με πέρσι. Η αποσπασματική απώλεια θέσεων, η ενίσχυση θέσεων σε τμήματα με ελάχιστο ενδιαφέρον από τους υποψηφίους και για ακόμα μια φορά η διεύρυνση της δεξαμενής των ΤΕΙ (με τον αριθμό εισακτέων να αυξάνεται γεωμετρικά κάθε χρόνο) διευκολύνουν την είσοδο των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά όχι στις σχολές που πραγματικά θέλουν οι μαθητές. Πρακτικά το αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ για στροφή των νέων στις σπουδές που επιθυμούν ακυρώνεται από τη διαχείριση που έχει κάνει τα τελευταία τρία χρόνια στον αριθμό εισακτέων.

Το μαχαίρι σε αρκετές σχολές (ακόμα και μετά τη… μεσοβέζικη υπουργική απόφαση) έχει προκαλέσει αρκετή ανησυχία σχετικά με τα φετινά θέματα, προσθέτει η εφημερίδα. Στις Επιστήμες Υγείας αναμένεται σκληρή μάχη μεταξύ των υποψηφίων, με τα «στοιχήματα» να ποντάρουν ότι στο μάθημα της Βιολογίας θα γίνει «σφαγή». Αντίστοιχα και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, το πιο πολυπληθές από άποψη σχολών, για τις υψηλόβαθμες όπως οι πολυτεχνικές, δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, μιας και τα Μαθηματικά και η Φυσική αποτελούσαν ανέκαθεν ναρκοπέδιο για τους υποψηφίους.

Οι φετινοί πρωταγωνιστές των Πανελλαδικών θα είναι οι «καραμπόλες» σε τμήματα και σχολές που ανοίγουν για υποψηφίους δύο επιστημονικών πεδίων, αλλά και οι αποτυχόντες αριστούχοι, μιας και η άνοδος των βάσεων που αναμένεται κυρίως στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο θα αφήσει πολλούς υποψηφίους με υψηλές βαθμολογίες εκτός της σχολής των ονείρων τους.




newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.