Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΩΣΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ 140 ΕΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Διακρίνονται οι επωμίδες του, η στολή του, ακόμη και η... γενειάδα του. Το φέρετρο με τους σταυρούς που ήλθε στο φως κατά τις εργασ...







Διακρίνονται οι επωμίδες του, η στολή του, ακόμη και η... γενειάδα του. Το φέρετρο με τους σταυρούς που ήλθε στο φως κατά τις εργασίες ανέγερσης συγκροτήματος διαμερισμάτων στην επαρχία Αρνταχαν, στα ανατολικά της Τουρκίας, δεν άφηνε αμφιβολία για το θρήσκευμα αυτού που ήταν μέσα.





Όταν ήλθαν οι αρχές με εκπροσώπους του Μουσείου Καρς, ανακάλυψαν τον σκελετό ενός Ρώσου στρατηγού ντυμένου με στολή, χλαίνη και -μισοδιαλυμένες από τον χρόνο- μπότες, ο οποίος πιστεύεται ότι ζούσε στην περιοχή πριν 140 χρόνια. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Ünver Solaklıoğlu, ο στρατηγός πρέπει να κατοικούσε εκεί μετά το 1878, δεδομένου του γεγονότος της εγκατάστασης Ρώσων στην περιοχή περίπου εκείνη την εποχή.

Γρήγορα κυκλοφόρησαν φήμες για θησαυρούς και ιστορικά αντικείμενα αξίας που προσέλκυσαν πολύ κόσμο και απλούς περίεργους. Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδιση της εφημερίδας "Χουρριέτ", ο σκελετός θα εξετασθεί και κατόπιν θα παραδοθεί στους υπευθύνους του Μουσείου.





onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.