Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΟΜΑΛΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ TO ΠΛΟΙΟ «ARIS 13» - ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΠΩΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ CNN

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ, ΣΟΜΑΛΙΑ (ΑΡ). Από την επιχείρηση της ΕΕ κατά της πειρατίας ανοιχτά της Σομαλίας, έγινε γνωστό πως ένοπλοι απαιτούν λύτ...







ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ, ΣΟΜΑΛΙΑ (ΑΡ). Από την επιχείρηση της ΕΕ κατά της πειρατίας ανοιχτά της Σομαλίας, έγινε γνωστό πως ένοπλοι απαιτούν λύτρα για την απελευθέρωση ενός δεξαμενόπλοιου το οποίο κατέλαβαν. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, πρόκειται για το πλοίο «Aris 13» που πλέει με σημαία των Κομορών και το «CNN» μετέδωσε πως ανήκει σε ελληνική εταιρία.




To Associated Press επεσήμανε ότι στοιχεία με αρχεία πλοίων του ΟΗΕ δείχνουν πως το «Αris 13» ανήκει στην «Armi Shipping SA» της οποίας η διεύθυνση είναι καταχωρημένη υπό την αιγίδα της «Aurora Ship Management FZE», μίας εταιρίας με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τηλεφωνήματα και emails στην «Aurora», ανέφερε το «ΑΡ» δεν απαντήθηκαν.

Αρχεία της κυβέρνησης της Αυστραλίας από το 2014 δείχνουν πως ιδιοκτήτης του πλοίου είναι η «Flair Shipping Trading FZE» στα ΗΑΕ. Στη διεύθυνση για την «Flair Shipping» στο Ντουμπάι υπήρχε μία εταιρεία με την ονομασία «Flair Oil Trading DMCC».

Μία γυναίκα είπε στον δημοσιογράφο του «AP» ότι η εταιρεία δεν είχε καμία σύνδεση με το πλοίο και τον κατεύθυνε σε ένα άλλο γραφείο. Αλλά και ο διευθυντής Αργύριος Καραγιάννης αρνήθηκε να σχολιάσει λέγοντας πως «δεν θα δώσουμε στη δημοσιότητα καμία πληροφορία.

Η πειρατεία, που έγινε τη Δευτέρα, ήταν η πρώτη τόσο μεγάλου εμπορικού πλοίου ανοικτά της Σομαλίας από το 2012, επεσήμανε το «ΑΡ». Ηταν έκπληξη για την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα καθώς περιπολίες από πλοία του ΝΑΤΟ, καθώς και της Κίνας, της Ινδίας και του Ιράν, είχαν καταπολεμήσει αποτελεσματικά τους Σομαλούς πειρατές για αρκετά χρόνια.

Ενας Σομαλός πειρατής, ο οποίος είπε ότι ήταν σε επικοινωνία με τους ενόπλους στο δεξαμενόπλοιο, ανέφερε ότι το ποσό που ζητούσαν δεν είχε ακόμη αποφασιστεί. Ο Μπάιλ Χουσεΐν, είπε στο «ΑΡ» ότι είχαν κλειδώσει το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος σε ένα δωμάτιο και δεν τους άφησαν κανένα περιθώριο επικοινωνίας.

«Η κύρια ανησυχία αυτή τη στιγμή είναι μία πιθανή απόπειρα απόδρασης, γι’ αυτό όλες οι επικοινωνίες διεκόπησαν» πρόσθεσε. Το πλήρωμα του «Aris 13», αποτελείται από 8 ναυτικούς από τη Σρι Λάνκα και μετέφερε καύσιμα από το Τζιμπουτί στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.