Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS! ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΙΜΑΡΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ 1,5 ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ!

Μια νέα προσπάθεια μαζικής αρπαγής περιουσιών από το Αλβανικό κράτος στην περιοχή της Χιμάρας ήρθε στην δημοσιότητα μετά από καταγγ...







Μια νέα προσπάθεια μαζικής αρπαγής περιουσιών από το Αλβανικό κράτος στην περιοχή της Χιμάρας ήρθε στην δημοσιότητα μετά από καταγγελία προοδευτικών οργανώσεων που παλεύουν για την προστασία της περιουσίας στην Χιμάρα. Το αλβανικό κράτος συνεχίζει την πολιτική αφαίρεσης της περιουσίας από το ελληνικό πληθυσμό με πρόσχημα την πολεοδομική ανάπτυξη της περιοχής και βασιζόμενη σε συμβολικός απαλλοτριώσεις περιουσιών προς οφέλους του Δήμου Χιμάρας, χρησιμοποιώντας κρατικά κονδύλια και αδιαφανής διαδικασίες για την πόλη της Χιμάρας και σκοπεύουν να κατεδαφίσουν 15 κατοικίες και να απαλλοτριώσουν 23



κτήματα με πρόσχημα την ανάπλαση της παραλιακής λεωφόρου της πόλης.
Αυτή την φορά στο στόχαστρο της αλβανικής κυβέρνησης μπήκαν τα παραθαλάσσια αγροκτήματα και ελαιώνες που βρίσκονται στην κεντρική παραλία του χωριού Κεπαρο. Δύο από τα κτήματα είναι εντός του σχεδίου πόλης και έχουν χτιστεί νόμιμες κατοικίες και επιχειρήσεις τα οποία θα απαλλοτριωθούν με συμβολικές τιμές, ενώ πολλά αλλά κτήματα έχουν χτιστή χωρίς άδεια αλλά είχαν υποβάλει αίτηση και είχαν μπει στην διαδικασία νομιμοποίησης όπως τους είχε υποσχεθεί από τους εκπρόσωπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο.

Πρόκειται για 15 παραθαλάσσια αγροκτήματα και ελαιώνες με συνολικής έκτασης 4.885 τετραγωνικά μέτρα και εμπορική αξία άνω τον 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Όμως το συνολικό πόσο που διαθέτει το αλβανικό κράτος για την απαλλοτρίωση τους είναι μόλις 2,309. 803 Λεκ που αντιστοιχεί σε μόλις 17.100 ευρώ !!!

- Το αλβανικό κράτος εκτίμησε τα παραθαλάσσια κτήματα εντός σχεδίου πόλης με τιμή μόλις 2135 Λεκ που αντιστοιχεί σε μόλις 16 ευρώ το τετραγωνικό μετρό!!!

- Τα παραθαλάσσια κτήματα που έχουν ελαιώνες το αλβανική κράτος τα απαλλοτριώνει με την τιμή 281 Λεκ που αντιστοιχεί σε μόλις 2,1 ευρώ το τετραγωνικό μετρό!!!

- Ενώ τα παραθαλάσσια αγροκτήματα θα απαλλοτριωθούν στην εξευτελιστική τιμή τον 204 λεκ, που αντιστοιχεί σε μόλις 1,5 ευρώ το τετραγωνικό μετρό!!!

Όπως προβλέπει το πολεοδομικό σχέδιο, τα κτήματα θα απαλλοτριωθούν για να γίνει η κατασκευή παραλιακής που τυγχάνει να τερματίζει στην ξενοδοχειακή μονάδα που έχτισε πρόσφατα ο πρώην βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Χιμάρα, Κότσος Κοκδημας.


himara

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.