Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΒREXIT ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ: ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Οι προϋποθέσεις και οι όροι - «Αν η Βρετανία άλλαζε γνώμη, δεν θα μπορούσε να το κάνει μόνη», δήλωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι Το Ευρωπαϊκ...






Οι προϋποθέσεις και οι όροι - «Αν η Βρετανία άλλαζε γνώμη, δεν θα μπορούσε να το κάνει μόνη», δήλωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέφερε σήμερα –σε ένα προσχέδιο εγγράφου όπου αναλύεται η θέση του– ότι το διαζύγιο της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ακυρωθεί.




Το προσχέδιο αυτό σχετικά με το Brexit, το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, σημειώνει επίσης ότι πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές διευθετήσεις ώστε να εξομαλυνθεί η διαδικασία του διαζυγίου, αλλά όχι για περισσότερο από τρία χρόνια, καθώς και ότι οι υπηρεσίες της ΕΕ οι οποίες εδρεύουν στο Λονδίνο, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, θα πρέπει να μετακινηθούν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι υπενθύμισε σήμερα ότι η ακύρωση της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προϋπέθετε την πλήρη υποστήριξη των άλλων χωρών μελών.

Η αντιστροφή της διαδικασίας του Brexit είναι εφικτή, αλλά οι κανόνες είναι πολύ σαφείς, ανέφερε ο Ταγιάνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Αν η Βρετανία αποφάσιζε να αλλάξει θέση, δεν θα μπορούσε να το κάνει μόνη. Όλα τα κράτη μέλη χρειάζεται να αποφασίσουν από κοινού εάν αυτό είναι εφικτό», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.