Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΚΟΝΤΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑ – REUTERS Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

Δεύτερη αξιολόγηση: Ο Τσίπρας ζητά 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ - Όχι πάνω από 10% αντιτείνουν οι δανειστές - Η οργή του Τσίπρα, η διάψευσ...

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Όλο το παρασκήνιο της άγριας κόντρας Τσίπρα – Reuters







Δεύτερη αξιολόγηση: Ο Τσίπρας ζητά 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ - Όχι πάνω από 10% αντιτείνουν οι δανειστές - Η οργή του Τσίπρα, η διάψευση και η επικοινωνία Τσακαλώτου με Ντάισελμπλουμ το πρωί της Παρασκευής 17/03/2017




«Ελάχιστες φορές τον έχουμε δει τόσο οργισμένο», μας είπε στενός συνεργάτης του Α. Τσίπρα, όταν τον ρωτήσαμε για την αντίδραση του πρωθυπουργού για το δημοσίευμα που διακίνησε το πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζουμε, πως σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός επρόκειτο την περασμένη Πέμπτη να δώσει μια δραματική συνέντευξη Τύπου για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με την οποία μάλιστα δεν αποκλείονταν να... αναγγείλει πρόωρες εκλογές!
Πράγματι, ο Α. Τσίπρας, όπως πληροφορηθήκαμε, όχι απλά οργίστηκε αλλά έκανε λόγο και για «επιχείρηση αποσταθεροποίησης» και μάλιστα σε μια λεπτή φάση της διαπραγμάτευσης.

Ενώ δεν δίστασε να μιλήσει ακόμα και για «παιχνίδια χρηματιστηριακά», κάτι που έκανε πρωτοσέλιδο η «Αυγή» την επομένη.
Κατά τις πληροφορίες μας, ο πρωθυπουργός έδωσε άμεσα εντολή σε στενό του συνεργάτη να επικοινωνήσει με το Reuters και να ζητήσει επανόρθωση, κάτι που πάντως το πρακτορείο έκανε με καθυστέρηση και... ημιτελώς.




Ωστόσο πέραν των διαρροών και των παιχνιδιών (επικοινωνιακών, οικονομικών) που παίζονται από ΜΜΕ, υπάρχει μια αδήριτη πραγματικότητα. Ότι όσο δεν ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, τόσο αυξάνει η αβεβαιότητα και η πολιτική και η οικονομική.
Και αυτό δείχνει να το ενστερνίζεται ο Α. Τσίπρας.

Έτσι, όπως πληροφορηθήκαμε εγκύρως, ζήτησε απ’ τον Ευκλείδη. Τσακαλώτο να επικοινωνήσει με τον επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ και να συζητήσουν τρόπους επίσπευσης των διαπραγματεύσεων.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, πως αυτό έγινε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με το νικητή των εκλογών στην Ολλανδία Μ. Ρούτε, για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη.

Η επικοινωνία Τσακαλώτου-Ντάισελμπλουμ έγινε την Παρασκευή το πρωί.

Κατά τις πληροφορίες μας συζήτησαν για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, όπου πάντως φαίνεται πως οι διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών για τα εργασιακά παραμένουν αγεφύρωτες.

Να σημειώσουμε πάντως, ότι η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα βρήκε ένα σημαντικό σύμμαχο, τον επικεφαλής των σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζ. Πιτέλα, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, στη διάρκεια της οποίας μάλλον συζητήθηκε αυτό το μείζον ζήτημα...

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/778464/apokleistiko-newsbomb-gr-olo-to-paraskinio-tis-agrias-kontras-tsipra-reuters#ixzz4bnp8G4zH

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.