Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΕΤΣΙ...;;; ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ...!!!

Ενδεικτική του μίσους που ήταν διαποτισμένοι οι ναζί, είναι η σπάνια φωτογραφία που απεικονίζει τον υπουργό προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ...







Ενδεικτική του μίσους που ήταν διαποτισμένοι οι ναζί, είναι η σπάνια φωτογραφία που απεικονίζει τον υπουργό προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ Γιόσεφ Γκέμπελς, να κοιτά με διαπεραστικό ύφος έναν φωτογράφο, για τον οποίο μόλις έχει μάθει ότι είναι Εβραίος.

Η φωτογραφία ελήφθη το Σεμπτέμβριο του 1933 στη Γενεύη, στο πλαίσιο μιας συνδιάσκεψης της Κοινωνίας των Εθνών. Αρχικά ο Γκέμπελς αγνοούσε την ταυτότητα του φωτογράφου, οποίος ήταν ένας γερμανοεβραίος ονόματι Άλφρεντ Άιζενσταντ. Οι πρώτες φωτογραφίες του Γκέμπελς μαρτυρούν μία πιο ανθρώπινη πλευρά.





Ωστόσο το κλίμα αλλάζει ριζικά όταν ο αμετανόητος ναζί πληροφορείται από συνεργάτες του την καταγωγή που φωτογράφου. Όταν ο Άιζενσταντ πλησιάζει για μία κοντινή λήψη απαθανατίζει το ανατριχιαστικό και γεμάτο μίσος, βλέμμα του Γκέμπελς.

Ο ίδιος ο φωτογράφος στα απομνημονεύματά του περιγράφει το περιστατικό:

«Τον βρήκα να κάθεται μόνος σε ένα πτυσσόμενο τραπέζι στον κήπο του ξενοδοχείου. Τον φωτογράφησα από απόσταση αρχικά χωρίς να το γνωρίζει. Αργότερα τον είδα στο ίδιο τραπέζι περιτριγυρισμένο από τους βοηθούς και τους σωματοφύλακες του. Έμοιαζε τόσο μικρός και οι σωματοφύλακές του τόσο μεγάλοι. Προχώρησα προς το μέρος του και τον φωτογράφισα από κοντά. Ήταν τρομακτικό, με κοίταξε με μία έκφραση γεμάτη μίσος και περίμενε να λουφάξω. Αλλά δεν λούφαξα. Όταν έχω μία μηχανή στα χέρια μου δεν γνωρίζω φόβο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.