Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΑΘΕ ΧΙΤΛΕΡ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ... ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΤΙ Η ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

«Δεν είναι σημαντικό τι λένε ο Τζορτζ και ο Χανς. Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι τι λέει ο λαός και ο νόμος» είπε ο Τούρκο...







«Δεν είναι σημαντικό τι λένε ο Τζορτζ και ο Χανς. Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι τι λέει ο λαός και ο νόμος» είπε ο Τούρκος πρόεδρος απαντώντας σε ευρωπαίους αξιωματούχους που έχουν προειδοποιήσει με διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών

Την προσδοκία του ότι η τουρκική βουλή μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου μέσω του οποίου σχεδιάζει την επέκταση των εξουσιών, θα επαναφέρει τη θανατική ποινή εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο Τσανακαλέ.




Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε καταργήσει τη θανατική ποινή το 2004 στα πλαίσια των προσπαθειών της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που σημαίνει ότι αν υπάρξει επαναφορά της εσχάτης των ποινών τότε η «πόρτα» της ΕΕ για την Άγκυρα θα κλείσει οριστικά.

«Οι οικογένειες των μαρτύρων, οι ήρωες (σ.σ. του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15η Ιουλίου) δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Πιστεύω ότι Θεού θέλοντος μετά τις 16 Απριλίου θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για την απαίτηση σας για επιστροφή της θανατικής ποινής» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Πρόσθεσε, δε, ότι «όσον αφορά εμένα θα υπογράψω την εντολή χωρίς δισταγμό», καθώς αν ψηφιστεί η σχετική διάταξη τότε το νομοσχέδιο θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο της χώρας.

Απαντώντας, μάλιστα, σε όσα κατά καιρούς έχουν διαμηνύσει ευρωπαίοι αξιωματούχοι για διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών ο Ερντογάν είπε ότι «δεν είναι σημαντικό τι λένε ο Τζορτζ και ο Χανς. Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι τι λέει ο λαός και ο νόμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.