Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΑΘΕΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ: ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΜΑΪΟ;

Πορεία μνήμης για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης που έπεσαν θύματα του ναζισμού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της...





Πορεία μνήμης για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης που έπεσαν θύματα του ναζισμού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων.




Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας της Θεσσαλονίκης και κατέληξε στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Στον σταθμό από όπου, πριν από 74 χρόνια, οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής έστειλαν το πρώτο βαγόνι με Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ακολούθησαν εκδηλώσεις με ομιλίες, χορωδιακά τραγούδια ενώ ο κόσμος άφηνε αναμμένα κεράκια στις ράγες του σταθμού.

Στην πορεία παρευρέθηκαν ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρύτανης του ΑΠΘ και βουλευτές.

Ο κ. Γαβρόγλου στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «ένα σκληρό μέτωπο ενάντια στο φασισμό και στο δηλητήριο του ρατσισμού» πρέπει να είναι η απάντηση στην αναβίωση τέτοιων φαινομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.