Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ....!!! ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΚΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ...;;;

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανάρτησε το Σάββατο μια σειρά από φωτογραφίες με τζιχαντιστές του να έχουν στήσει σημεία ελέγχου (μπλόκα) στην...

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε αιγυπτιακή πόλη στη Μεσόγειο; (φωτο)




Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανάρτησε το Σάββατο μια σειρά από φωτογραφίες με τζιχαντιστές του να έχουν στήσει σημεία ελέγχου (μπλόκα) στην αιγυπτιακή πόλη Αρίς.




Η Αρίς είναι μια πόλη-λιμάνι στη Χερσόνησο του Σινά, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Σινά. Έχει 200.000 πληθυσμό.

Η πόλη διαθέτει πολυτελή ξενοδοχεία, μαρίνα για σκάφη και έχει την έδρα του σε αυτή το Πανεπιστήμιο του Σουέζ.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την πόλη ή απλά κάποιοι κρυφοί πυρήνες τζιχαντιστών βγήκαν στους δρόμους και φωτογραφήθηκαν να κάνουν ελέγχους σε αυτοκίνητα για λόγους προπαγάνδας.



Τις προηγούμενες εβδομάδες εκατοντάδες χριστιανοί κάτοικοι της Αρίς και φοιτητές εγκατέλειψαν την πόλη φοβούμενοι το Ισλαμικό Κράτος.




Οι τζιχαντιστές είχαν προειδοποιήσει τους χριστιανούς της Αρίς να φύγουν αλλιώς θα τους σκότωναν και μάλιστα είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο αλλά και σε αφίσες στους δρόμους λίστες με ονόματα χριστιανών που αποτελούν στόχους τους.

Το Ισλαμικό Κράτος για να πείσει τις προθέσεις του δολοφόνησε και καμιά δεκαριά χριστιανούς της πόλης.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει θέσει υπό τον έλεγχό του την Αρίς είναι άκρως ανησυχητικό νέο για τη φίλη και σύμμαχο της Ελλάδας κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.