Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ... ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΒΟΥΤΣΗΣ!

Αντιδράσεις προκάλεσαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι με αποφάσεις του Προέδρου της Βουλής, διορισμένοι και απασχολούμενοι έως τώρα μ...

Σάλος με τη μονιμοποίηση μετακλητών υπαλλήλων της βουλής - Τι απαντά ο Βούτσης



Αντιδράσεις προκάλεσαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι με αποφάσεις του Προέδρου της Βουλής, διορισμένοι και απασχολούμενοι έως τώρα με σχέση εργασίας μετακλητού υπαλλήλου, πλέον εργάζονται στη βουλή ως σχεδόν μόνιμοι, δηλαδή με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.




Το γραφείο Τύπου της Βουλής, απάντησε στο δημοσίευμα της Καθημερινής, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Εάν είχε γίνει μια ενδελεχής δημοσιογραφική έρευνα, οι συντάκτες που γράφουν ή αναπαράγουν εν γνώσει τους ανακρίβειες θα είχαν αντιληφθεί ότι σε καμία περίπτωση, όπως άλλωστε αναφέρεται και στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, δεν έγινε μετατροπή εργασιακής σχέσης μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή.
Επίσης θα είχαν ανακαλύψει ότι σήμερα στη Βουλή υπάρχουν 111 κενές οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων, 201 κενές θέσεις υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου καθώς και 24 κενές θέσεις μετακλητών υπαλλήλων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν επέλεξε τη δυνατότητα που έχει για να καλύψει αυτές τις θέσεις όπως επανειλημμένως είχε γίνει στο παρελθόν. Αντιθέτως εργάζεται συστηματικά ώστε να μειώσει τον αριθμό των μετακλητών υπάλληλων της Βουλής. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ληφθεί αποφάσεις που ήδη υλοποιούνται».

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς.
«Μέσα στις λειτουργίες της Βουλής, ιδίως αυτή την περίοδο, είναι και τα μηνύματα και οι συμβολισμοί που πρέπει να εκπέμπει με κάθε της ενέργεια.




Οι δυνατότητες που δίνει ο Κανονισμός της Βουλής για “κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης” προσλήψεις προσωπικού έχει την έννοια της περιορισμένης και λελογισμένης χρήσης του όταν αυτή επιβάλλεται από επείγουσες και εξαιρετικές συνθήκες. Δεν νοείται, σε μια εποχή που η κοινωνία απαιτεί την αξιοκρατία και τη διαφάνεια, ο Ναός της Δημοκρατίας να στέλνει λάθος μηνύματα. Η επίκληση κάθε κανονισμού και κάθε δικαιώματος πρέπει να διέπεται, όχι μόνο από την τυπική εφαρμογή τους, αλλά και από τις αυτονόητες αρχές της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών» τονίζει ο κ. Γεωργαντάς και προσθέτει:

«Είναι αναγκαίο ο Πρόεδρος της Βουλής άμεσα να ανακαλέσει την απόφασή του, με την οποία καταστρατηγείται κάθε έννοια αξιοκρατίας, και να δώσει τη δυνατότητα να διαγωνιστούν για τις συγκεκριμένες θέσεις οι αξιότεροι.

Δεν μπορεί κανείς να ανεχθεί οι στρατιές των μετακλητών των τελευταίων μηνών να μετατραπούν σε εργαζομένους αορίστου χρόνου.
Κάθε άλλη επιλογή εκθέτει ανεπανόρθωτα τους εμπνευστές της και απαξιώνει στην κρισιμότερη στιγμή ένα θεσμό που οφείλει να αυτοπροστατεύεται».

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης . «Η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος εξαρτάται κυρίως από τη διαφάνεια των επιλογών του. Σε μια περίοδο όπου πολλά κέντρα στοχεύουν στη σπίλωση των αντιπροσώπων του λαού για να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς, είναι ανάγκη η λειτουργία της Βουλής να είναι διαυγής και ανοικτή στο δημοκρατικό έλεγχο. Για να προστατευτεί η αξιοπιστία του Κοινοβουλίου η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητάει συστηματικά τη δημόσια λογοδοσία για τις προσλήψεις.

Η απόφαση αυτή ανήκει στο πρόεδρο της Βουλής και γι’ αυτό τον καλέσαμε να αναλάβει την ευθύνη της επιλογής του» αναφέρει . enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.