Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΟ ΠΡΕΣΒΗ

Νέα ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας. Η Τουρκία κάλεσε τον Ρώσο επιτετραμμένο στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να του διαβ...








Νέα ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας.
Η Τουρκία κάλεσε τον Ρώσο επιτετραμμένο στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να του διαβιβάσει την ανησυχία της για τον θάνατο ενός Τούρκου στρατιώτη από πυρά ελεύθερου σκοπευτή ο οποίος πυροβόλησε από περιοχή της Συρίας που τελεί υπό κουρδικό έλεγχο και όπου δραστηριοποιούνται ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.




Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε χθες τη μεθοριακή περιοχή Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, μια περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, μετά τον θάνατο του στρατιώτη από πυρά που εκτοξεύθηκαν από την άλλη πλευρά των συνόρων.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσεΐν Μουφτούογλου είπε πως η Τουρκία αναμένει από τη Ρωσία να σεβαστεί τις ευαισθησίες της και χαρακτήρισε τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο και δείχνουν Ρώσους στρατιώτες με μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής «δυσάρεστες». Ο επιτετραμμένος κλήθηκε χθες στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, είπε.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος είπε ακόμη πως η συμπερίληψη των μαχητών του YPG στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος είναι απαράδεκτη. Οι τουρκικές δυνάμεις είναι έτοιμες να λάβουν μέρος (στην επιχείρηση) σε συνεργασία με τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.