Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ... ΜΙΑ ΑΜΦΙΡΡΟΠΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ...

«Σεισμό» προκαλούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην Τουρκία, στην τελική ευθεία για το δημο...

Δημοσκόπηση ΒΟΜΒΑ στην Τουρκία – Τι προβλέπει για το δημοψήφισμα







«Σεισμό» προκαλούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην Τουρκία, στην τελική ευθεία για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.




Καθώς πολλοί Τούρκοι, μόνιμοι κάτοικοι ευρωπαϊκών χωρών, έχουν αρχίσει ήδη να προσέρχονται στις κάλπες για το δημοψήφισμα αναφορικά με την ενίσχυση των εξουσιών του τούρκου προέδρου, η ψαλίδα του «όχι» με το «ναι» φαίνεται να κλείνει απειλητικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Gezici Research» το «όχι» κυριαρχούσε υπέρ του «ναι» με ποσοστό 58% τον Ιανουάριο, αλλά λιγότερο από τρεις μήνες μετά το «όχι» πέφτει στο 51% και χάνει εφτά μονάδες.

Η αλλαγή αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στο γεγονός ότι το 45% των νέων ψηφοφόρων (18-27 ετών) δεν σκοπεύει να ψηφίσει.

Τα αποτελέσματα 28 πρόσφατων δημοσκοπήσεων είναι αμφίρροπα.

Δώδεκα από αυτές δείχνουν την επικράτηση του «όχι» και άλλές οκτώ δείχνουν την επικράτηση του «ναι».
Αρκετοί οι αποφάσιστοι




Σύμφωνα με τον Μπεκίρ Αγιρντίρ, στέλεχος της τουρκικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Konda, στις τάξεις των οπαδών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του Ερντογάν, υπάρχουν αρκετοί αναποφάσιστοι, σε αντίθεση με το «στρατόπεδο» του «Όχι», όπου οι υποστηρικτές δεν έχουν καμία αμφιβολία για αυτό που θα ψηφίσουν.

Όπως δήλωσε ο Αγιαρντίρ στην Hurriyet Daily News, η τελευταία δημοσκόπηση έδειξε πως το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει σε υψηλά επίπεδα (15-17%).

Κι αν η καταψήφιση της πρότασης Ερντογάν θεωρείται αναμενόμενη από τα κόμματα τη αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), αίσθηση προκαλεί η στάση των ψηφοφόρων του εθνικιστικού κόμματος ΜΗΡ του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, καθώς τουλάχιστον οι μισοί σκοπεύουν να στηρίξουν το «Όχι», ενώ ένα ποσοστό 25% εξ αυτών παραμένει ακόμη αναποφάσιστο.
tribune.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.