Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΡΑΤΟΣ - ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ: ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΩΣΗ ΣΕ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ!..

Ο «Στόχος» μεταφέρει την παρακάτω διδακτική επιστολή ενός Έλληνα ιδιοκτήτη που δημοσιεύεται στην σημερινή (Τρίτη 28 Μαρτίου 2017) «...

Αποτέλεσμα εικόνας για ενοικια






Ο «Στόχος» μεταφέρει την παρακάτω διδακτική επιστολή ενός Έλληνα ιδιοκτήτη που δημοσιεύεται στην σημερινή (Τρίτη 28 Μαρτίου 2017) «Καθημερινή»:

«Η oδύσσεια ενός ιδιοκτήτη

Κύριε διευθυντά

Οπως είναι γνωστόν, τα ανείσπρακτα ενοίκια δεν εκχωρούνται πλέον στην εφορία και για να μη φορολογηθεί γι’ αυτά ο ιδιοκτήτης, πρέπει να καταθέσει στην εφορία τα σχετικά έγγραφα προσφυγής του στη Δικαιοσύνη προκειμένου να του αποδοθεί το μίσθιο από τον κακοπληρωτή ενοικιαστή. Ενας αλλοδαπός ενοικιαστής μου, που μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο μου χρωστούσε περί τις 2.500 ευρώ, με ανάγκασε να ακολουθήσω τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για την έξωσή του.




Στην αρχή του έστειλα ένα εξώδικο που κόστισε 350 ευρώ. Στη συνέχεια έκανα αγωγή απόδοσης μισθίου που κόστισε 550 ευρώ. Ακολούθως του κοινοποίησα την απόφαση του δικαστηρίου, με δικαστικό επιμελητή, καταβάλλοντας άλλα 50 ευρώ και συνάμα του όρισα μία προθεσμία 15 ημερών για να αποχωρήσει από το διαμέρισμα. Επειδή ο ενοικιαστής συνέχιζε να με αγνοεί και να μην καταβάλλει ούτε τα τρέχοντα ενοίκια, αναγκάστηκα προ ημερών να προβώ στην έξωσή του. Το κόστος της έξωσης ήταν 370 ευρώ, για την αμοιβή του δικαστικού επιμελητή, συν 100 ευρώ για δύο δημοσιεύσεις στην εφημερίδα. Εκτός αυτών, πλήρωσα και 200 ευρώ σε κλειδαρά, για το άνοιγμα της κλειδωμένης πόρτας του διαμερίσματος και την αλλαγή δύο κλειδαριών ασφαλείας. Το σύνολο των εξόδων μου ήταν 1.620 ευρώ. Αν στο ποσό αυτό προστεθούν και τρία ενοίκια που δεν μου κατέβαλε ο ενοικιαστής, κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, τότε το συνολικό κόστος απόδοσης του μισθίου έφθασε στα 2.220 ευρώ.

Ολα αυτά τα έξοδα μαζί, με τα τρεχάματα σε δικηγόρους και δικαστήρια, έγιναν για να μη μου επιβληθεί φόρος επί των 2.500 ευρώ των ανείσπρακτων ενοικίων. Υποθέτω ότι ο φόρος αυτός δεν θα ήταν πάνω από 200 ευρώ.

Ετσι, η όλη διαδικασία είχε τα εξής αποτελέσματα: Το Ελληνικό Δημόσιο να απολέσει έσοδα 2.500 ευρώ, που θα τα εκχωρούσα ως μη εισπραχθέντα και εγώ, για να μην καταβάλω φόρο 200 ευρώ, να επιβαρυνθώ με το χωρίς νόημα μεγάλο ποσό των 2.200 ευρώ. Και ερωτώ τους υπεύθυνους που συντάσσουν τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας: η όλη διαδικασία που περιέγραψα είναι δίκαιη; Τι συμβαίνει στις άλλες πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία; Εγώ βέβαια γνωρίζω τι συμβαίνει, αλλά δεν επεκτείνομαι σεβόμενος τον χώρο που ευγενικά μου διαθέτει η εφημερίδα.

Γιωργος Γεωργοπουλος – Κηφισιά»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.