Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ: ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ BREXIT Η ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΪ ΘΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα αποστείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου ανακοινώνοντας επισήμως την αποχώρηση ...

Ιστορική στιγμή για τη Βρετανία: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία που ξεκινά το Brexit






Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα αποστείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου ανακοινώνοντας επισήμως την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, όπως δήλωσαν σήμερα στο Reuters πηγές της ΕΕ.

Αυτή η επιστολή που θα σταλεί την επόμενη Τετάρτη θα σηματοδοτήσει την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης των δύο ετών έως το Brexit και θα επιτρέψει την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών τις επόμενες εβδομάδες.




Η Βρετανία έχει ενημερώσει το γραφείο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για την πρόθεση της Μέι, δήλωσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Έτοιμη δηλώνει και η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις του Brexit για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα (20/3) εκπρόσωπος αφού η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα εκκινήσει επισήμως τη διαδικασία στις 29 Μαρτίου.
«Τα πάντα είναι έτοιμα σε αυτή την πλευρά», δήλωσε σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα εκκινήσουν αφού θα έχουν συναντηθεί τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ για να επιβεβαιώσουν την διαπραγματευτική δικαιοδοσία της Κομισιόν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα (20/3) ότι θα παρουσιάσει στα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το σχέδιο των διαπραγματεύσεων για το Brexit εντός 48 ωρών από τη στιγμή που το Λονδίνο θα έχει ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης, στις 29 Μαρτίου.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.