Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 18 ΝΗΣΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΟΥΜΙΤ ΓΙΑΛΙΜ ΠΡΩΗΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΘΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Ο γνωστός Τούρκος «ψυχάκιας» Ουμίτ Γιαλίμ, πρώην Γενικός Γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, σε τηλεοπτική του εμφάνιση την...

Ο Ουμίτ Γιαλίμ κατηγορεί τον Ερντογάν ότι παρέδωσε στην Ελλάδα 18 τουρκικά νησιά






Ο γνωστός Τούρκος «ψυχάκιας» Ουμίτ Γιαλίμ, πρώην Γενικός Γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, σε τηλεοπτική του εμφάνιση την Παρασκευή μίλησε για μια ακόμη φορά στο τουρκικό κοινό για τα 18 υποτίθεται «τουρκικά νησιά» που έχει καταλάβει στρατιωτικά η Ελλάδα στο Αιγαίο.

Η κεμαλική αντιπολίτευση στην Τουρκία, με πρώτο και καλύτερο τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι ενώ παριστάνει τον πατριώτη «παρέδωσε» στην Ελλάδα δεκαοχτώ «τουρκικά νησιά» στο Αιγαίο.




Πρόκειται βεβαίως για ψέμα. Αλλά όπως άπαντες καλά γνωρίζουμε, οι Τούρκοι κάνουν πολιτική λέγοντας παλαβομάρες.

Παλαβομάρες που ύστερα από συνεχή επανάληψη γίνονται αποδεκτές ως «αλήθειες» από τον αποχαυνωμένο τουρκικό όχλο.

Για να κάνουν λοιπόν «πατριωτική» αντιπολίτευση στον Ερντογάν οι «απελπισμένοι» του κεμαλικού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, εφηύραν το παραμύθι με τα δεκαοχτώ υπό ελληνική κατοχή «τουρκικά νησιά» και το «κοπανάνε» συνέχεια.

Γιατί ο Ερντογάν δεν το διαψεύδει και να τελειώνει μαζί τους;

Διότι έχει πέσει στην παγίδα τους. Επειδή κι εκείνος εκφράζει αναθεωρητικές απόψεις, εάν βγει δημόσια και τους καταγγείλει ως ψεύτες θα είναι σαν να αναγνωρίζει ότι τα νησιά αυτά είναι ελληνικά, που βεβαίως είναι ελληνικά, αλλά ο Ερντογάν όπως και ο κάθε ψυχάκιας που κυβερνά την Τουρκία ξημερώνει και κοιμάται με μια έγνοια. Πώς να «πάρει» κάνα ελληνικό νησί για να τον ανακηρύξουν ήρωα.

Και μπορεί μέχρι αυτή τη στιγμή η όλη παραμυθολογία με τα «18 νησιά» να είναι αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης στην Τουρκία, αλλά η τουρκική κοινή γνώμη πείθεται ότι όντως η Ελλάδα κατέλαβε «18 τουρκικά νησιά» και όταν «ξεκαθαρίσουν» τα εσωτερικά τους θα μάς έλθουν, όλοι μαζί παρέα, να επιτεθούν στα νησιά μας που θα ισχυρίζονται ότι είναι δικά τους που τα καταλάβαμε.

Επειδή προφανώς και δεν έχουμε ιδέα πότε η χώρα μας κατέλαβε 18 «τουρκικά νησιά» στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον Γιαλίμ ξεκινήσαμε να «καταλαμβάνουμε» τα νησιά αυτά από το 2004. Τότε δηλαδή που είχαμε την Ολυμπιάδα, παράλληλα καταλαμβάναμε και «τουρκικά νησιά».

«Ο Ερντογάν και το AKP περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, κάνουν τόσες ομιλίες, αλλά από το 2004 έως σήμερα κατά τη θητεία του Ερντογάν δε λένε ούτε λέξη για τα εδάφη της πατρίδας μας που κατέλαβαν οι Έλληνες. Πηγαίνουμε σε δημοψήφισμα υπό ελληνική κατοχή» δήλωσε ο Ουμίτ Γιαλίμ καλεσμένος σε τηλεοπτικό σταθμό.

Τα λόγια του, όπως αναπαράγονται από τουρκικές ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν τα ακόλουθα:




«Η κατάληψη που ξεκίνησε από το 2004 συνεχίσθηκε για 10 έτη.

»Χάσαμε 18 νησιά, τα οποία ισοδυναμούν εδαφικά με την έκταση της Κύπρου. Δώσαμε έδαφος της πατρίδας στον Έλληνα.

»Τη στιγμή αυτή στα 18 νησιά, τα οποία κατελήφθησαν κατά την περίοδο του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και προστατεύθηκαν με τη Λωζάνη και εγκρίθηκαν με δυτικούς χάρτες και συμφωνίες, κυματίζει η ελληνική σημαία.

»Είναι οπλισμένα με όπλα στραμμένα προς την Τουρκία. Ο Έλληνας Α/ ΓΕΕΘΑ τα επισκέπτεται τακτικά.

»Ο Ολλανδός Υπουργός Άμυνας και άλλοι δυτικοί καταπατούν το τουρκικό έδαφος και κανείς δε υψώνει φωνή.

»Αυτό είναι ένα βυζαντινό έργο. Και εν γνώση της κυβέρνησης πραγματοποιείται κατάληψη.

»Σκοτώνονται οι ψαράδες στο χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο, οι ιδιοκτήτες σκαφών συλλαμβάνονται και οδηγούνται στην Ελλάδα και δικάζονται εκεί και κανείς δεν υψώνει φωνή.

»Στο Αιγαίο δεν έχουμε καμία ασφάλεια ζωής και περιουσίας. Όσοι εναντιώνονται σε αυτά διαπράττουν το αδίκημα της τρομοκρατίας. Τα εδάφη της πατρίδας μας βρίσκονται υπό κατοχή».

Πάντως εάν όλη αυτή την «κατάκτηση» την ξεκίνησε ο Κώστας Σημίτης και τη συνέχισαν ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς παρέα με τον Ευάγγ. Βενιζέλο, να τους στήσουμε ανδριάντες και να τους δοξάζουμε. Είχε η Ελλάδα από το 2004 έως το 2014 τέτοιους πολιτικούς «στρατηλάτες» και δεν το ξέραμε;

Εννοείται ότι ο Ουμίτ Γιαλίμ λέει ασύστολες παλαβομάρες αλλά δεν τις λέει μόνος του. Τις έχει υιοθετήσει πλήρως και η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση . tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.