Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΣΤΑΘΕΣ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ «ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ» ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ Ο 17ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

Οκτώ τραυματίες από σφαίρες και τον πανικό, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής του σχολείου - Συγκλονιστικές μαρτυρίες παιδιών ...







Οκτώ τραυματίες από σφαίρες και τον πανικό, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής του σχολείου - Συγκλονιστικές μαρτυρίες παιδιών





Για ένα άτομο «ασταθές» και «αρρωστημένο με τα όπλα» έκανε λόγο στην ανακοίνωσή της η γαλλική αστυνομία, μετά τη σύλληψη και την ανάκριση του 17χρονου που εισέβαλε σε λύκειο της πόλης Γκρας, της γαλλικής Προβηγκείας, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο έφηβος εμφανίστηκε στο λύκειο Alexis de Tocqueville και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, τραυματίζοντας τον διευθυντή του σχολείου και άλλα οκτώ άτομα. Όπως ανέφερε η αστυνομία, τρία άτομα υπέστησαν μικρούς τραυματισμούς στο κεφάλι και διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία με την κατάστασή τους να μην εμπνέει ανησυχία. Οι υπόλοιποι πέντε τραυματίστηκαν από τον πανικό κατά τη διαδικασία εκκένωσης των εγκαταστάσεων.



Γιος ακροδεξιού δημοτικού συμβούλου, υποστηρικτή του Φιγιόν

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι o δράστης που συνελήφθη παρακολουθούσε στο διαδίκτυο βίντεο με μαζικές δολοφονίες. Όπως δήλωσε μάρτυρας που τον γνώριζε, ο Kylian Barbey είναι γιος ακροδεξιού δημοτικού συμβούλου, ο οποίος πρόσφατα τάχθηκε στο πλευρό του Φρανσουά Φιγιόν.

Στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκαν μία καραμπίνα, δύο πιστόλια και δύο χειροβομβίδες έχει συλληφθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο δράστης συνοδευόταν από ένα ακόμη άτομο, το οποίο αναζητείται, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν συμμετείχε στην αιματηρή επίθεση ή απλώς παρακολουθούσε. Σύμφωνα επίσης με δημοσιεύματα, απενεργοποιήθηκε και ένας εκρηκτικός μηχανισμός εντός του σχολείου.

Αποκλείστηκε το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης

To σενάριο μιας τρομοκρατικής επίθεσης αποκλείστηκε από τις αρχές που διερευνούν το περιστατικό με πυροβολισμούς, κατά το οποίο ένας 17χρονος μαθητής άνοιξε πυρ σε ένα λύκειο στη νοτιοανατολική Γαλλία, δήλωσε η εισαγγελέας του Γκρας, Φαμπιέν Ατζορί, επισημαίνοντας πως η ενέργειά του δείχνει να οφείλεται «στις κακές σχέσεις» που είχε με άλλους μαθητές.

«Κανένα στοιχείο, καμία διασύνδεση δεν μπορεί να υπάρξει με μια τρομοκρατική επιχείρηση» υπογράμμισε η εισαγγελέας σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Επιπλέον έκανε γνωστό ότι ο έφηβος δεν προέβαλε «καμία αντίσταση» κατά τη σύλληψή του. Ο 17χρονος έχει τεθεί υπό κράτηση με την κατηγορία της «απόπειρας ανθρωποκτονιών», αφού τραυμάτισε ελαφρά οκτώ ανθρώπους.

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ, η οποία μετέβη στο Γκρας, τόνισε ότι η σημερινή επίθεση είναι «προφανώς η παράλογη ενέργεια ενός νεαρού ευάλωτου άνδρα, γοητευμένου από τα όπλα».

Ο ύποπτος συνελήφθη λίγο αφότου άνοιξε πυρ έχοντας στην κατοχή του πολλά όπλα, μεταξύ αυτών μια κυνηγετική καραμπίνα, περίστροφα και χειροβομβίδες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
«Γλυτώσαμε τα χειρότερα» υπογράμμισε η υπουργός.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας καταδεικνύουν ότι ο (17χρονος) είχε παρακολουθήσει ενδελεχώς βίντεο με μαζικές δολοφονίες στην Αμερική» μεταξύ αυτών της σφαγής στο λύκειο Κολουμπάιν το 1999 γνωστοποίησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ Ενρί Μπραντέ.

Στις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στους λογαριασμούς του στους ιστότοπους Facebook και Twitter, ο δράστης εμφανίζεται ως ένας νέος που εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για την επίθεση στο Κολουμπάιν, ενώ περιλαμβάνονται και φωτογραφίες που παρουσιάζουν πώς να κατασκευάσει κανείς τα δικά του όπλα.
Στο μακελειό στο Κολουμπάιν το 1999, δύο μαθητές άνοιξαν πυρ και σκότωσαν 2 καθηγητές και 12 συμμαθητές τους, προτού βάλουν τέλος στην ζωή τους.





Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ακούστηκε μία έκρηξη. «Ήμουν στο μάθημα των αγγλικών όταν άκουσα έναν πυροβολισμό και σκέφτηκα ότι ήταν επίθεση. Μπήκα αυτομάτως κάτω από το θρανίο. Νωρίτερα έκλεισα τα παράθυρα και ένας τύπος με κοίταξε στα μάτια. Φαινόταν ότι ήταν μαθητής, όχι μεγαλόσωμος. Άρχισε να πυροβολεί στον αέρα και στη συνέχεια ετράπη σε φυγή. Μία φίλη μου είπε ότι είχε μαζί του κι ένα δεύτερο άτομο».

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας χαρακτήρισε την κατάσταση «πανικό» και τόνισε ότι οι μαθητές, έφυγαν τρέχοντας από το σχολείο και βρήκαν καταφύγιο σε ένα γειτονικό σούπερ μάρκετ.

Η Αξέλ, μαθήτρια της πρώτης τάξης του Λυκείου δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο RTL: «Μας ζήτησαν να βγούμε από τα παράθυρα γιατί υπάρχουν ένοπλοι μέσα στο κτίριο του σχολείου».



Από τις Αρχές της πόλης ανακοινώθηκε ότι όλα τα σχολεία στη Γκρας έκλεισαν, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών παρακάλεσε όλους τους μαθητές και τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταβεί και ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ.

Από το υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρθηκε πως όλοι οι μαθητές είναι πλέον ασφαλείς και δεν υπάρχει λόγος οι γονείς να ανησυχούν, ή να προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τον τόπο της επίθεσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.