Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΛΗΤΕΙΑ...!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ …ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Αυτή φαίνεται πως είναι με λίγα λόγια η άποψη των υπευθύνων της Ε.Ο.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) έτσι όπως την εξέφρασ...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ …ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ





Αυτή φαίνεται πως είναι με λίγα λόγια η άποψη των υπευθύνων της Ε.Ο.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) έτσι όπως την εξέφρασε πριν λίγες ώρες ο Πρόεδρός της Γιώργος Βασιλακόπουλος, προσβάλλοντας όλους τους Θρακιώτες κατοίκους στο σύνολό τους και ξεσηκώνοντας όπως ήταν αναμενόμενο σάλο σε όλη την φίλαθλη και όχι μόνο Ελλάδα.




Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. αιτιολογώντας την απόφαση ο αγώνας του τελικού κυπέλου μπάσκετ να μην διεξαχθεί στην Ξάνθη ανέφερε ότι αυτό συνέβη διότι η Ε.Ο.Κ. φοβήθηκε “μήπως εμπλακεί η μειονότητα της Θράκης”! Ο ίδιος μάλιστα συνεχίζοντας τις προσβλητικές για όλο τον ελληνικό λαό, αμετροεπείς και ανιστόρητες δηλώσεις του παρομοίωσε την κατάσταση στην Θράκη με …την κατά μεγάλο ποσοστό υπό τουρκική κατοχή Κύπρο ενώ πρόσθεσε πως “δεν μπορεί να κάνει συναυλία ούτε ο Νταλάρας”! Οταν ο ίδιος πιέστηκε από ερωτήσεις δημοσιογράφων η μόνη “παραχώρηση” που δέχτηκε να κάνει ως προς την διεξαγωγή του αγώνα ήταν “το πολύ μέχρι την Λάρισα”!

Οι απίστευτες δηλώσεις

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και της έδρας, στην οποία πρόκειται να φιλοξενηθεί ο αγώνας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αρη και η… απίστευτη δήλωσή του για το λόγο που απορρίπτεται η έδρα της Ξάνθης θα συζητηθεί.

«Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας», δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος στον Arena fm για το λόγο που απορρίπτεται η έδρα της Ξάνθης!

Επίσης, ενημέρωσε και για το αίτημα της ΕΟΚ για την έδρα. Ζήτησε να διεξαχθεί στο ΣΕΦ ο τελικός. Δηλαδή, να συνυπάρξουν στην έδρα του Ολυμπιακού στο Φάληρο οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Αρη: «Δεν διαφωνώ ότι δεν είναι φερ πλέι να γίνει ο αγώνας στην έδρα ενός φιναλίστ. Ζητήσαμε το ΣΕΦ αλλά δε μας το δίνουν».



“Μόνο μέχρι την Λάρισα”

Στο ίδιο στυλ κινήθηκαν και οι υπόλοιπες δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ορισμένες από τις οποίες παραθέτουμε παρακάτω:

“Έχουμε κάνει εθνικό θέμα τον τελικό μπάσκετ. Πρέπει να είναι μια γιορτή αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία δεν το επιτρέπει αυτό. Δείτε τι συνέβη με το φάιναλ φορ του Λιγκ καπ του βόλεϊ που ήταν να γίνει στην Κύπρο, επειδή παρενέβη το υπουργείο δημόσιας τάξης, γιατί είχαν από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες ότι θα γίνουν έκτροπα.”





“Πρέπει να βρίσκουμε τον χώρο που πληροί όλους τους όρους ασφαλείας. Έχουμε ζήσει εμπειρίες γι’ αυτό το ψάχνουμε την καλύτερη λύση στην σημερινή πραγματικότητα. Συνήλθε η επιτροπή της ΕΟΚ και της αστυνομίας και αν δεν είναι η Λάρισα θα είναι η Αθήνα. Την αποδέχθηκαν όλοι αυτήν την εισήγηση.”

“Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας.”

“Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας.”

“Χρειάζεται επίδειξη ευθύνης και αγάπης στο άθλημα.”

Και επίδειξη σοβαρότητας αλλά και στοιχειώδους σεβασμού στους Ελληνες πολίτες από ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης, θα συμπληρώναμε εμείς.



Ακαριαία η αντίδραση από πολιτευτές της Ξάνθης

Αμεση ήταν οι αντίδραση των πολιτευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτη Σγουρίδη, αντιπροέδρου του κόμματος και Χρύσας Ούτση, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής οι οποίοι με ανακοίνωσή τους κατήγγειλαν τον Γιώργο Βασιλακόπουλο για τις απαράδεκτες δηλώσεις του. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:





Στο ραδιοφωνικό σταθμό “Arena FM” ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, δήλωσε πως η Ξάνθη απορρίφθηκε στο τελικό Κυπέλλου στο μπάσκετ, για το φόβο εμπλοκής της μουσουλμανικής μειονότητας. Θεωρούμε ότι η δήλωση αυτή προσβάλει όλους τους Θρακιώτες , στερείτε αντίληψης της προσωπικότητας των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, της αρμονικής μας συνύπαρξης, καθώς και σοβαρότητας. Καλό θα είναι ο κύριος Βασιλακόπουλος να ασχολείται με τις αρμοδιότητες του και όχι με αυτά που άπτονται εθνικής σημασίας και αξιοπρέπειας!

Ο Αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Παναγιώτης Σγουρίδης

Το Μέλος της εκτελεστικής κ.Ούτση Χρύσα

Οπως ήταν φυσικό οι απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης αναμεταδόθηκαν σε χρόνο – ρεκόκρ από ΜΜΕ όλης της Ελλάδας και όχι μόνο και πλέον το ερώτημα είναι πως ένας άνθρωπος που δεν έχει την ευθύνη των λόγων του μπορεί να βρίσκεται σε μία τέτοια θέση ευθύνης.

Ρεπορτάζ: Σ.Μ. - http://rodopinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.