Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΕ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΝΙΚΗΣΕ 1-0 ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ 9 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ!..

Το ιστορικό διπλό των «κυανέρυθρων» χάρισε με γκολ ο Μασούρας, πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό της αναμέτρησης Τι παραμύθι κι α...








Το ιστορικό διπλό των «κυανέρυθρων» χάρισε με γκολ ο Μασούρας, πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό της αναμέτρησης

Τι παραμύθι κι αυτό; Ποιος θα το πίστευε μετά από 22 αγωνιστικές πως ο Πανιώνιος όχι μόνο θα ήταν δεύτερος στην βαθμολογία αλλά στο... ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό θα τον νικούσε μέσα στο Φάληρο. Κι όμως. Ο «Ιστορικός» είναι όνομα και πράμα φέτος. Νίκη μέσα στο «Καραϊσκάκης» μετά το μακρινό 1981 (σωστά μετράτε 36 χρόνια είχαν περάσει) η οποία όχι μόνο τον διατηρεί στην δεύτερη θέση αλλά ταυτόχρονα μειώνει την διαφορά από τον πρώτο στους 7 βαθμούς και την αυξάνει από τον ΠΑΟΚ στους τέσσερις.





Το ιστορικό διπλό του Πανιωνίου το... χάρισε ο Μασούρας με γκολ στα πρώτα 50 δευτερόλεπτα και μετά όλη η υπόλοιπη ομάδα το κράτησε με σχετική άνεση μέσα στην θεωρητικά πιο δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος. Και ποιος μπορεί να του κόψει τα όνειρα όταν την επόμενη αγωνιστική ο Πανιώνιος υποδέχεται την ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην Τούμπα... Τι παραμύθι κι αυτό;

Ας αρχίσουμε από τους νικητές. Παρά το γεγονός πως ο Μιλόγεβιτς δεν είχε τέσσερα βασικά στελέχη (Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Μασούντ, Μπεν) δεν άλλαξε την λογική του (4-2-3-1) και παρουσίασε τον ίδιο Πανιώνιο που βλέπουμε από την αρχή του πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό ο οποίος μάλλον... υποτίμησε τον δεύτερο της βαθμολογίας και σκόραρε στην πρώτη φάση του αγώνα. Βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας με τον Πανιώνιο να βγάζει τρεις παίκτες (!) πίσω από την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Σαββίδης (ο πρώτος) έκανε το κοντρόλ κι έσπασε την μπάλα στον Φούντα (ο δεύτερος) ο οποίος έστρωσε μισό γκολ στον Μασούρα (ο τρίτος).

Μπορεί μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Πανιώνιος να είχε παθητικό ρόλο και να στάθηκε τυχερός σε δύο φάσεις (στο δοκάρι του Καρντόσο και στην απόκρουση του Οικονόμου στο 43' πάνω στη γραμμή) αλλά δεν έδειχνε να υποφέρει από την πίεση του Ολυμπιακού. Το πλάνο τηρήθηκε τέλεια και οι «κυανέρυθροι» πήγαν στ' αποδυτήρια του πρώτου ημιχρόνου με το γκολ του Μασούρα.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό με την ομάδα του Μιλόγεβιτς είναι πως εμφανίστηκε ακόμα καλύτερος στο δεύτερο. Ο Πανιώνιος δεν έφαγε κλασική φάση από τον Ολυμπιακό και ήταν τρομερά επικίνδυνος στις κόντρες για να καθαρίσει το ματς (πιο κλασική στο 72' του Φούντα). Δεν το έκανε αλλά και δεν το πλήρωσε μιας και στο ανασταλτικό κομμάτι λειτούργησε τέλεια το σύνολο του Πανιωνίου.




Mvp: Οικονόμου. Ο αμυντικός του Πανιωνίου ήταν... τερματοφύλακας μπροστά από τον Μπαντή. Εκοβε ότι πήγαινε στο τέρμα. Μέχρι και πάνω στη γραμμή έσωσε γκολ στο 43' στον Ελιουνούσι.
Αδύναμος κρίκος: Καρντόσο. Απλά δεν μπορεί. Ηταν κι άτυχος στο δοκάρι στο 25' αλλά είναι φανερό ότι δεν μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Περισσότερο βαρίδι είναι...
Στο ύψος του: Σιώπης. Αν κι έχει κλείσει για το καλοκαίρι ώστε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό εντούτοις έδειξε ότι είναι τουλάχιστον μία κλάση πάνω από τον Ρομαό!
Η γκάφα: Το κακό πλασέ του Φούντα στο 72'. Ο Πανιώνιος έβγαλε τρομερή αντεπίθεση αλλά ο μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου πλάσαρε ψηλά άουτ. Θα είχε τελείωσε το ματς νωρίτερα.
Το στραγάλι: Δεν είχε προβλήματα η διαιτησία του Κομίνη. Κοντά σε όλες τις φάσεις. Μοναδικό λάθος ήταν η υπόδειξη του πρώτου βοηθού στο 83' όταν ο Καθάριος καλυπτόταν κι έβγαινε μόνος του απέναντι από τον Λεάλι.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ενα τεράστιο respect για αυτόν τον Πανιώνιο. Παρά το γεγονός ότι πήγε στο Καραϊσκάκης χωρίς Ρισβάνη, Μασούντ, Γιαννιώτη, Μπεν όχι μόνο κατάφερε να πάρει το «διπλό» αλλά και να μην απειληθεί ουσιαστικά από τον Ολυμπιακό. Οσο για τους γηπεδούχους; Δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα με νέα κακή εμφάνιση.

Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Παρέδες (68' Μανθάτης), Βιάνα, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό (75' Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος, Ελιουνούσι (61' Ανσαριφάρντ), Φορτούνης, Σεμπά, Καρντόσο
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Βλάχος, Γκιοατά, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας (88' Λάμπρου), Μασούρας, Σαββίδης (80' Καθάριος), Γεσίλ (61' Μαχμούτοβιτς)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.