Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΩΡΕΙ «ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ» ΤΟΥΣ ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!..

Η Γερμανία άρχισε έρευνα σχετικά με ενημερωτικά σημειώματα που αφορούσαν την κοινότητα Γκιουλέν και έστειλαν κάποιοι ιμάμηδες που υπηρ...

almanya-turkiye






Η Γερμανία άρχισε έρευνα σχετικά με ενημερωτικά σημειώματα που αφορούσαν την κοινότητα Γκιουλέν και έστειλαν κάποιοι ιμάμηδες που υπηρετούν σε τζαμιά της DITIB (Τουρκο-Ισλαμική Ένωση υπαγόμενη στην Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας).

O εκπρόσωπος του υπουργείου εσωτερικών μιλώντας στην Ντόιτσε Βέλλε είπε πως οι αρχές ασφαλείας μετά από κάποιες κατηγορίες άρχισαν έρευνα και δήλωσε: Η έρευνα των μονάδων ασφαλείας σχετικά με τις κατηγορίες κατά ιμάμηδων της DITIB συνεχίζεται. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται επίσης εάν οι αποδιδόμενες αυτές δράσεις πληροφόρησης, συνιστούν ή όχι ποινικό αδίκημα¨.




Ο εκπρόσωπος ανέφερε πως προσδοκεί η διοίκηση της DITIB να φανεί αρωγός στην έρευνα αυτή και είπε πως ¨Προσδοκία μας είναι η DITIB να συμβάλει εποικοδομητικά στην διαλεύκανση αυτών των κατηγοριών και να διασφαλίσει την διαφάνεια¨.

¨Ανησυχία από την επιρροή της Τουρκίας στην Γερμανία¨

O εκπρόσωπος είπε πως το αν οι συγκεκριμένοι ιμάμηδες απελαθούν ή όχι από την Γερμανία, είναι κάτι που θα το αποφασίσουν οι περιφερειακές κυβερνήσεις, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για την επιρροή της Τουρκίας στην χώρα.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε: ¨Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι της άποψης πως είναι αναγκαίος ο διάλογος με την DITIB. Παράλληλα επιθυμούμε να δηλώσουμε ξεκάθαρα το εξής. Ιδιαίτερα η πολιτική επιρροή της Τουρκίας διαμέσου της DITIB και η χρησιμοποίηση της ως πολιτικό όχημα είναι απαράδεκτες. Σκοπός της πολιτικής που έχει στόχο την συνοχή, είναι η μεγάλη πλειονότητα των προσφύγων και των εν Γερμανία μουσουλμάνων, είναι να θεωρούν τον εαυτό τους περισσότερο ως τμήμα της γερμανικής κοινωνίας.¨

Αποκαλυφθηκε πως η Diyanet συγκέντρωνε πληροφορίες σε 38 χώρες

Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος, είχε αποκαλυφθεί πως θρησκευτικοί λειτουργοί υπαγόμενοι στην Diyanet και υπηρετούντες σε 38 χώρες είχαν συντάξει αναφορές συγκέντρωσης πληροφοριών.

Οι αναφορές έδειχναν πως συγκεντρώνονταν πληροφορίες σε αυτές τις 38 χώρες σχετικά με την κοινότητα Γκιουλέν.

Σχετικά με τα πλησίον της οργάνωσης Γκιουλέν άτομα υπήρχαν στις αναφορές φράσεις του τύπου ¨Εκτός από 2-3 άτομα πολύ σπάνια έρχονται στο τζαμί Παρασκευές και γιορτές¨, ¨Έστω και αν δεν μετέχει ενεργά, λέγεται πως υπάρχει ακόμη πνευματικός δεσμός¨ και ¨Είναι νοικοκυρά¨.

Οι ιμάμηδες στις αναφορές τους αυτές, διαμέσου των θρησκευτικών ακολούθων, έστελναν πολύ λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με σχολεία, φροντιστήρια, συνδεόμενες εταιρίες, συλλόγους, ιδρύματα και ΜΜΕ.

Diken 14/1/2016

Σχ : Φαντάζομαι πως οι εν λόγω ιμάμηδες δεν θα περιορίζονται σε αναφορές μόνο για την κοινότητα Γκιουλέν. Για παράδειγμα κάποιοι άλλοι σε χώρα γειτονική της Τουρκίας μπορεί να γράφουν τα εξής: ¨Η χ παραλία λόγω της μορφολογίας της ενδείκνυται για αποβατική ενέργεια. Επισυνάπτω σχετικές φωτογραφίες…¨ κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.