Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΚΑ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΖΕΣΤΟ...

Πώς μπορεί να κρατήσει κανείς το σπίτι του ζεστό, τώρα που αρχίζουν τα κρύα, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει... σε πολυέξοδες λύσ...







Πώς μπορεί να κρατήσει κανείς το σπίτι του ζεστό, τώρα που αρχίζουν τα κρύα, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει...
σε πολυέξοδες λύσεις, όπως την τοποθέτηση διπλών τζαμιών ή μετατροπές στη μόνωση και άλλες εναλλακτικές λύσεις, που είναι μεν αποτελεσματικές αλλά… χρειάζεται κανείς να «βάλει βαθεία το χέρι στην τσέπη»;

Απλές και φτηνές λύσεις για να… ζεστάνετε το κοκαλάκι σας, όπως την κατέγραψε σε άρθρο του ο Tom Heyden για το BBC.




1. Χρησιμοποιήστε αλουμινόχαρτο: Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε την απώλεια ζέστης από τα καλοριφέρ, ειδικά όσα είναι τοποθετημένα σε τοίχους που «κοιτούν» προς το εξωτερικό τμήμα του κτιρίου. Απλά τοποθετήστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου πίσω από το καλοριφέρ, για να αντανακλάσετε τη ζέστη προς το εσωτερικό του δωματίου, προτείνει η Sophie Neuburg από την οργάνωση Friends of the Earth.

2. Βάλτε χοντρές κουρτίνες: Είναι ένας απλός τρόπος να προστατέψετε το σπίτι σας από την απώλεια ζέστης μέσω των παραθύρων. «Όσο πιο χοντρή η ύφανση τόσο το καλύτερο» είπε η Archna Luthra από το moneysavingexpert.com.

3. Όταν έχει ήλιο μην κλείνετε τις κουρτίνες, αφήστε τις ακτίνες του να «μπουν» στο χώρο σας. Εκμεταλλευτείτε όσο πιο πολύ μπορείτε τη «δωρεάν θέρμανση» που σας προσφέρει ο Ήλιος. «Κρατήστε τις κουρτίνες και τα παντζούρια ανοιχτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, και κλείστε τα όταν πέσει το φως» συμβουλεύει η οργάνωση Age UK.

4. Αποφύγετε τις απώλειες στην θερμότητα από το τζάκι όταν δεν το χρησιμοποιείτε, τοποθετώντας ένα ειδικό μπαλόνι καμινάδας. Μην ξεχάσετε να το αφαιρέσετε όταν θελήσετε να ανάψετε και πάλι ξύλα!




5. Καλύψτε οποιαδήποτε χαραμάδα ή κενό με ειδικά αυτοκόλλητα ή προστατευτικά για πόρτες παράθυρα.

6. Καθαρίστε τα καλοριφέρ σας και μην τοποθετείτε μπροστά από αυτά μεγάλα έπιπλα.

7. Αν έχετε ψηλό ταβάνι τοποθετήστε ένα μικρό ράφι επάνω από τα καλοριφέρ. «Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να “οδηγήσετε” τη ζέστη προς το εσωτερικό του χώρου, αντί να πάει κατευθείαν στο ταβάνι» προσθέτει η Sophie Neuburg. «Αυτό μπορεί να βοηθήσει ακόμη κι αν έχετε καλοριφέρ δίπλα σε παράθυρα με κοντές κουρτίνες, όπου ο ζεστός αέρας μπορεί να “παγιδευτεί” ανάμεσα στο παράθυρο και τις κουρτίνες».

8. Κλείστε τις πόρτες στα δωμάτια που δε χρησιμοποιείτε.

9. Καλύψτε τα «γυμνά» πατώματα, καθώς ευθύνονται για το 10% περίπου της απώλειας ζέστης αν δεν είναι μονωμένα με χαλί ή μοκέτα.

10. Βάλτε χρονοδιακόπτες στο σύστημα θέρμανσης. «Είναι μύθος να το έχετε ανοιχτό όλη την ημέρα» είπε ακόμη η Archna Luthra.

..



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.