Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΙΤΑΛΙΑ: ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΡΕΝΤΣΙ

Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται για τον πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, το δημοψήφισμα που διεξάγεται σήμερα, Κυριακή (04/12/2016) στην Ιταλία,...




Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται για τον πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, το δημοψήφισμα που διεξάγεται σήμερα, Κυριακή (04/12/2016) στην Ιταλία, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που δημοσιεύουν τα ιταλικά ΜΜΕ, το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών σε αυτό φτάνει το 57,2%, κάτι που αριθμητικά αποτιμάται σε περίπου 47 εκατ. άτομα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της Ιταλίας, ο κ. Ρέντσι θα απευθύνει διάγγελμα στον λαό της χώρας στη 01:00 ώρα Ελλάδας τα ξημερώματα της Δευτέρας (05/12/2016).
Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ
Σημειώνεται πως προγενέστερες μετρήσεις του ιταλικού ΥΠΕΣ έδιναν εξαιρετικά χαμηλές μετρήσεις ως προς τη συμμετοχή, σε ποσοστό που έφτανε το 20,14%.
Φαίνεται, τελικά, πως οι Ιταλοί υπέκυψαν στις εκκλήσεις του πολιτικού κόσμου, ώστε να προσέλθουν στις κάλπες μέχρι και την τελευταία στιγμή, καθώς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχει άμεσες συνέπειες τόσο για την ίδια την Ιταλία όσο και για το μέλλον της Ευρώπης των 28.
Υπενθυμίζεται πως οι κάλπες στην Ιταλία κλείνουν απόψε στις 23:00 τοπική ώρα (00:00 ώρα Ελλάδας) και το αποτέλεσμα αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην παραμονή ή μη του κ. Ρέντσι στην πρωθυπουργία.
Ο ίδιος είχε αφήσει να εννοηθεί πως εφόσον επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα, τότε θα παραιτηθεί από το αξίωμά του.
Την ίδια στιγμή, ειδικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν το δημοψήφισμα στην Ιταλία ως μια «δοκιμασία ισχύος των αντιευρωπαϊκών και αντικαθεστωτικών δυνάμεων στη χώρα».
Εάν επικρατήσει το «ναι», τότε 47 από τα συνολικά 139 άρθρα του ιταλικού Συντάγματος θα πρέπει να ξαναγραφτούν, ώστε ο Ρέντσι να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα του.
«Εάν το δημοψήφισμα του Ρέντσι αποτύχει, θα φανεί ως ακόμη μία συμβολική νίκη των λαϊκιστών, με σοβαρές συνέπειες για τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ», αναφέρεται σε ανάλυση που δημοσιεύει η βρετανική Telegraph.
«Υπό το πρίσμα αυτό, η ΕΕ θα γίνει πιο αμυντική και εσωστρεφής και θα είναι πλέον ανήμπορη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών της, οι οποίοι στρέφονται προς τα λαϊκιστικά κόμματα», υπογραμμίζεται στην ίδια ανάλυση.


Read more: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.