Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ...!!! «ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ»...

Η Ελλάδα έχει υποστεί την τουρκική προκλητικότητα επί πολλές δεκαετίες. Ιδιαίτερα μετά την εισβολή στην Κύπρο, η οποία άλλωστε απετ...







Η Ελλάδα έχει υποστεί την τουρκική προκλητικότητα επί πολλές δεκαετίες. Ιδιαίτερα μετά την εισβολή στην Κύπρο, η οποία άλλωστε απετέλεσε την πιο ωμή και συγκεκριμένη έκφραση της επιθετικότητας της Αγκυρας, η Τουρκία δεν έπαψε να εκδηλώνει με κάθε τρόπο, ακόμη και με την δημιουργία οξύτατων κρίσεων όπως εκείνη των Ιμίων, την επιβουλή της επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της γενέτειρας.




Υπήρξαν, βεβαίως, στο παρελθόν αναχώματα ενάντια σε αυτή την επιθετικότητα. Πρώτα και κύρια, η ίδια η Ελλάδα με τον λαό της και τις Ενοπλες Δυνάμεις της. Στο πλευρό της στάθηκε πάντα ο Απόδημος Ελληνισμός με την αμερικανική Ομογένεια να υποστηρίζει πάντοτε ενεργά τα ελληνικά δίκαια και να υπογραμμίζει στην αμερικανική κυβέρνηση, τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο, την ανάγκη της αμερικανικής συμπαράστασης για την διαφύλαξη της ελληνικής κυριαρχίας, αλλά παράλληλα και την προστασία της ειρήνης και της σταθερότητας σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή.

Οσοι παρακολούθησαν ή ακόμη και έζησαν από κοντά τις εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών έχουν κάθε λόγο να εκφράζουν ευγνωμοσύνη για την άγρυπνη συμπαράσταση της αμερικανικής Ομογένειας, αλλά και να αναγνωρίζουν την συμβολή της Ουάσιγκτον, η οποία, στο πλαίσιο πάντοτε των δικών της γεωπολιτικών συμφερόντων, προστάτευσε αποτελεσματικά, με εξαίρεση βεβαίως την εισβολή στην Κύπρο, την ειρήνη στην περιοχή.

Σήμερα όμως η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά. Για να πούμε τα πράγματα με το αληθινό τους όνομα, οι προοπτικές που διαγράφονται για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος αλλά και για την ειρήνη στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι ζοφερές.

Η Τουρκία, όπως προκύπτει από επανειλημμένες σαφέστατες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν και μελών της κυβέρνησής του, αλλά και συγκεκριμένες τουρκικές ενέργειες, ακολουθεί πολιτική αναθεώρησης των δεδομένων του Διεθνούς Δικαίου και των υφισταμένων διεθνών συνθηκών και εκφράζει ωμά και ξεκάθαρα επεκτατικές βλέψεις εις βάρος των ελληνικών νησιών και της ελληνικής κυριαρχίας στο σύνολό της.




Δεν γίνεται πια λόγος, όπως στο παρελθόν, για νομικά επιχειρήματα σχετικά με την αποστρατικοποίηση ορισμένων νησιών ή την έκταση των χωρικών υδάτων, ούτε χρειάζονται ερμηνείες για τους απώτερους σκοπούς των τουρκικών δηλώσεων ή ενεργειών. Ρητά, ξεκάθαρα, η Αγκυρα, υπό την σημερινή της ηγεσία, ζητάει την αλλαγή του εδαφικού και γεωπολιτικού καθεστώτος στην περιοχή σε βάρος της Ελλάδος.

Δυστυχώς, η ριζική αυτή χειροτέρευση στο όλο γεωπολιτικό σκηνικό της Νοτιοανατολικής Ευρώπης δεν σταματάει εκεί. Σήμερα η Ελλάδα, λόγω της μακρόχρονης, πολύπλευρης κρίσης είναι καθημαγμένη και αδύνατη.

Τα τελευταία πρόσφατα πέτρινα χρόνια, αλλά και σοβαρά λάθη στην εξωτερική της πολιτική, έχουν επίσης στερήσει την γενέτειρα από συμμάχους και διεθνή ερείσματα. Ο ελληνικός λαός, εξουθενωμένος, μελαγχολικός, παθητικός και με άπειρη και αδύνατη κυβέρνηση δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται πλήρως τον θανάσιμο κίνδυνο και ούτε μπορεί μόνος του να τον αντιμετωπίσει.

Η Αμερική, η μόνη χώρα με αποφασιστική στρατιωτική και πολιτική παρουσία στην περιοχή, εισέρχεται σήμερα σε μια πρωτόγνωρη πολιτική πραγματικότητα με άγνωστες, στην καλλίτερη περίπτωση, απόψεις και προθέσεις έναντι του ελληνοτουρκικού προβλήματος.

Δεν είναι υπερβολή να τονισθεί ότι μια άκρως επικίνδυνη προοπτική διαγράφεται για την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδος που, φυσικά, αφορά το σύνολο του Ελληνισμού.

Η ελληνοαμερικανική Κοινότητα καλείται να αντιληφθεί αυτόν τον ολέθριο για την γενέτειρα κίνδυνο, να συντονιστεί και να δράσει. Ολοι οι ομογενείς, εκλεκτοί και δραστήριοι Αμερικανοί πολίτες, όπως και στο παρελθόν με πλέον πρόσφατο παράδειγμα την επομένη της εισβολής στην Κύπρο, είναι επιτακτικό να συντονισθούν, να ενωθούν, να δραστηριοποιηθούν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αυτό της Ιστορίας. Μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν το ισχυρό εκείνο ανάχωμα που θα βοηθήσει την πατρίδα να αντιταχθεί στην τουρκική επιθετικότητα.

Το διακύβευμα είναι πελώριο, ο κίνδυνος άμεσος και ξεκάθαρος και οι ευθύνες όλων ιστορικές.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.