Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ...!! ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΑΝ «ΤΖΟΜΠΑΝ» ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ...!!!

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας, η οποία καθημερινά κλιμακώνει την επικίνδυνη ρητορική της κατά της Ελλάδας, φτάνοντας σ...

Οι Τούρκοι… βαφτίζουν την Κάσο «Τζομπάν» και ζητούν να ακυρωθεί ελληνική άσκηση






Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας, η οποία καθημερινά κλιμακώνει την επικίνδυνη ρητορική της κατά της Ελλάδας, φτάνοντας σήμερα μέχρις του σημείου να υποστηρίξει επισήμως -διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου- ότι η βραχονησίδα Ίμια («Καρντάκ», κατά τους γείτονες) είναι τουρκικό έδαφος.




Η προκλητική δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας έρχεται ως συνέχεια στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του αρχηγού της κεμαλικής αντιπολίτευσης του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι δήθεν η Ελλάδα έχει… καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου.

Τώρα, όπως έγινε γνωστό, η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ, με την οποία «βαφτίζει» την Κάσο «Τζομπάν» («Coban») και ζητά η περιοχή νοτίως του νησιού να μην χρησιμοποιείται για ασκήσεις από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς αποτελεί αποστρατικοποιημένη περιοχή.

Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για την ΝΟΤΑΜ Α5446/16, με την οποία η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι μία εκ των τριών περιοχών που δεσμεύει η Ελλάδα για τη διεξαγωγή ασκήσεων με την ΝΟΤΑΜ Α2646/46 -και συγκεκριμένα η περιοχή νότια της Κάσου- αποτελεί αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις ΕΕΔ.

Το κείμενο της ΝΟΤΑΜ αποτελεί μια ακόμη ένδειξη πως οι Τούρκοι έχουν εισέλθει σε έναν δρόμο, ο οποίος είναι επίφοβο και πολύ πιθανό να οδηγήσει σε μια νέα κρίση με την Αθήνα.

Αξιοπερίεργο και αντιφατικό, πάντως, είναι το γεγονός ότι οι γείτονες επικαλούνται στη ΝΟΤΑΜ τη Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία επανειλημμένα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αμφισβητήσει και συνεχίζουν να αμφισβητούν με επίσημες δηλώσεις-τοποθετήσεις, προεξάρχοντος του ίδιου του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.