Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ... ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ...!!!

Το πρόσωπο του το γνωρίζουμε από τις εικόνες και τις αγιογραφίες. Ξέρουμε βεβαίως πως αυτές είναι κατά προσέγγιση απ’ όσες αναφορές υπ...







Το πρόσωπο του το γνωρίζουμε από τις εικόνες και τις αγιογραφίες. Ξέρουμε βεβαίως πως αυτές είναι κατά προσέγγιση απ’ όσες αναφορές υπάρχουν στις γραφές και την βιογραφία του.




Άραγε όμως πως ήταν στ’ αλήθεια ο Άγιος Νικόλαος;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα φαίνεται πως έδωσαν διάφοροι επιστήμονες – ανθρωπολόγοι οι οποίοι εργάσθηκαν πάνω στα οστά του Αγίου Νικολάου και με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας δημιούργησαν αυτό το αποτέλεσμα.

Οι πρώτες μετρήσεις των οστών του Αγίου Νικολάου έγιναν το 1950 από τον καθηγητή ανθρωπολογίας Λουίτζι Μαρτίνο. Η ευκαιρία δόθηκε όταν έγιναν εργασίες συντήρησης της κρύπτης όπου φυλάσσονται.

Η συνέχεια δόθηκε από τον επίσης ανθρωπολόγο Φρανσέσκο Ιντρόνα ο οποίος με ποιο σύγχρονες μεθόδους έκανε νέα καταγραφή. Στην προσπάθεια προστέθηκε η ειδική ανθρωπολόγος Καρολίνα Γουίλκινσον από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στη Βρετανία, η οποία μετέτρεψε τις μετρήσεις σε εικόνα.





Βέβαια προς αποφυγή παρανόησης θα πρέπει να σημειωθεί πως για τους λαούς της Δύσης ο Άγιος Νικόλαος είναι αυτός που εμείς αποκαλούμε Άη Βασίλης. Ο Santa Claus όπως τον αποκαλούν στην δική τους γλώσσα. Γι αυτό και η «αποκάλυψη» του προσώπου του Αγίου Νικολάου πήρε τόση έκταση στον δυτικό κόσμο μιας και θεωρούν πως αποκάλυψαν τον Άγιο των Χριστουγέννων.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον επίτευγμα των επιστημόνων το οποίο μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στα πρόσωπα που κοσμούν την Εκκλησία μας.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από την προώθηση σχετικού ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε για το θέμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.