Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ ΚΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...!! ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ,..!!!

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε σήμερα διάταγμα 8ήμερης κράτηση του 46χρονου Mόνιμου Yπαξιωματικού της Ε.Φ που συνελήφθ...

Ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθηκε σήμερα στην τελετή αποφοίτησης των Υποψηφίων Στρατονόμων της 2016 Β’ ΕΣΣΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο Ηλία Παπακυριάκου, στην Αθαλάσσα.







Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε σήμερα διάταγμα 8ήμερης κράτηση του 46χρονου Mόνιμου Yπαξιωματικού της Ε.Φ που συνελήφθη χθες σε σχέση με τη νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.




Στο φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του υπόπτου εντοπίστηκε σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό το οποίο, σύμφωνα με το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του 46χρονου, τα μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος(ΓΚΗΕ) δεν έχουν συναντήσει σε άλλες υποθέσεις και το οποίο περιέχει στοιχεία « που εύλογα δημιουργούν την υπόνοια ότι πρόκειται για υλικό που παράχθηκε πρόσφατα και πιθανό και στην Κύπρο».

Εναντίον του υπόπτου Στρατιωτικού διερευνώνται 4 συνολικά αδικήματα που αφορούν την απόκτηση ή κατοχή παιδικής πορνογραφίας, την απόκτηση πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία, τη διανομή, διάδοση ή μετάδοση παιδικής πορνογραφίας και την προσφορά ή παροχή πληροφοριών για παιδική πορνογραφία.


Όπως αναφέρεται στο αίτημα της Αστυνομίας για προσωποκράτηση του Στρατιωτικού , λήφθηκε πληροφορία μέσω της Europol ότι ο χρήστης λογαριασμού facebook με συγκεκριμένα στοιχεία, ανέβασε και απέστειλε προς άλλο χρήστη ένα αρχείο με παιδικό πορνογραφικό υλικό.




Σύμφωνα με τη πληροφορία, το υλικό παιδικής πορνογραφίας ανέβηκε στο facebook και στάληκε σε άλλο χρήστη από συγκεκριμένο ip address την 21/09/2016.

Αναφέρεται επίσης ότι μετά από διαδικτυακές εξετάσεις που έγιναν από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος(ΓΚΗΕ) εντοπίστηκε ο κάτοχος/χρήστης του πιο πάνω ip address και εναντίον του εκδόθηκε στις 6/12/2016 ένταλμα σύλληψης και έρευνας για την κατοικία διαμονής του.

Στις 8/12/2016 μέλη του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων(ΔΕΗΔ) και ΓΚΗΕ και στην παρουσία της αστυνομίας μετέβησαν στην κατοικία του υπόπτου όπου αυτός συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος, του εξηγήθηκε ο λόγος σύλληψης του, του επιστήθηκε η προσοχή του στο νόμο και απάντησε «Τι έχω να πω; Ελέγξετε το σπίτι μου».

Στη συνέχεια διενεργήθηκε έρευνα στην κατοικία του Στρατιωτικού , παρουσία του ιδίου και της αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ο ύποπτος ανακρίθηκε προφορικά σε σχέση με την αποστολή του συγκεκριμένου αρχείου φωτογραφίας το οποίο απέστειλε σε άλλο χρήστη όπως περιγράφεται στην πληροφορία.




Ο ύποπτος απάντησε ότι γνωρίζει το πρόσωπο στο οποίο αναφερόταν η πληροφορία αλλά ουδέποτε απέστειλε το συγκεκριμένο αρχείο παιδικής πορνογραφίας.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, ένα usb, μια κάρτα μνήμης φωτογραφικής μηχανής και ένα κινητό τηλέφωνο.

Κατά την ανακριτική κατάθεση του στην παρουσία της Στρατονομίας δεν παραδέχτηκε τη διάπραξη των αδικημάτων.

Κατά τον προκαταρκτικό έλεγχο που διενεργήθηκε από το Δικανικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων στο φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που παραλήφθηκε από την κατοικία του υπόπτου εντοπίστηκαν αριθμός αρχείων φωτογραφίας με παιδικό πορνογραφικό υλικό, συμπεριλαμβανομένου και του αρχείου της πληροφορίας.

Εκ πρώτης όψεως το υλικό αυτό φαίνεται να παράχθηκε πρόσφατα, πράγμα που αξιολογείται. Ο ύποπτος πληροφορήθηκε σχετικά με την ύπαρξη των αρχείων φωτογραφίας στον Η.Υ. του και ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτε.


Μετά το τέλος της ανακριτικής κατάθεσης του υπόπτου, διενεργήθηκε έλεγχος στο σύστημα CPS (Child Protection System) για το πρόσωπο στο οποίο ο ύποπτος σύμφωνα με την πληροφορία απέστειλε το αρχείο παιδικής πορνογραφίας.

Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο επισκέπτεται γνωστά ηλεκτρονικά κανάλια συζήτησης και ανταλλαγής παιδικού πορνογραφικού υλικού.




Σύμφωνα με την Αστυνομία μέχρι στιγμής έχει ληφθεί μια κατάθεση για τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων και για την πλήρη αποπεράτωση του ανακριτικού έργου αναμένεται η λήψη 10 περίπου καταθέσεων.

Όπως αναφέρεται στο αίτημα προσωποκράτησης του υπόπτου, «η ύπαρξη των συγκεκριμένων αρχείων παιδικής πορνογραφίας που εντοπίστηκαν στον Η.Υ. του υπόπτου ανησύχησαν ιδιαίτερα το ΓΚΗΕ καθότι πρόκειται για υλικό το οποίο δεν έχουμε συναντήσει σε άλλες υποθέσεις, το οποίο περιέχει στοιχεία που εύλογα δημιουργούν την υπόνοια ότι πρόκειται για υλικό που παράχθηκε πρόσφατα και πιθανό και στην Κύπρο».

Σημειώνεται ότι θα γίνουν εξειδικευμένες εξετάσεις με σκοπό την αναγνώριση των θυμάτων που απεικονίζονται στα αρχεία φωτογραφίας καθώς επίσης και εξετάσεις όσο αφορά τον τρόπο απόκτησης ή/και παραγωγής τους. Επιπλέον αναμένεται η έκδοση διατάγματος άρσης ιδιωτικής επικοινωνίας που είχε ο ύποπτος με τον παραλήπτη του αρχικού αρχείου παιδικής πορνογραφίας.

Επίσης θα γίνουν εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο ο ύποπτος έχει διανείμει και σε άλλα πρόσωπα εκτός του προσώπου που αναφέρεται στην πληροφορία παιδικό πορνογραφικό υλικό και εάν υπάρχουν αναγνωρισμένα θύματα παιδικής πορνογραφίας και πόσα από αυτά τα θύματα πιθανόν να ευρίσκονται στην Κύπρο.

Επιπλέον θα σταλούν όλες οι μέχρι στιγμής πληροφορίες που προέκυψαν από την παρούσα υπόθεση στη Europol, έτσι ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο ο ύποπτος συνδέεται και με άλλα πρόσωπα διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού, καταλήγει το αίτημα προσωποκράτησης του υπόπτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.