Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΡΟΝΤΒΑΪΛΕΡ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΝ ΤΟ 5ΧΡΟΝΟ ΣΤΑΘΗ, ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Τη δέσμευση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας -έως 150.000 ευρώ- των ιδιοκτητών των ροτβάιλερ που ευθύνονται για τον θάνατο του 5χρ...







Τη δέσμευση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας -έως 150.000 ευρώ- των ιδιοκτητών των ροτβάιλερ που ευθύνονται για τον θάνατο του 5χρονου Στάθη, το περασμένο Πάσχα, αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το δικαστήριο «διατάσσει τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στα χέρια τους ή στα χέρια τρίτων, μέχρι το ποσό των 150.000 ευρώ».




Είχε προηγηθεί αγωγή της μητέρας του άτυχου Στάθη, με την οποία ζητούσε αποζημίωση, ύψους 140.000 ευρώ, λόγω ηθικής βλάβης για τον τραυματισμό της ίδιας και ψυχικής οδύνης για το θάνατο του παιδιού της.

Όπως σχολιάζουν νομικοί που γνωρίζουν την υπόθεση, στο σκεπτικό της απόφασης γίνεται για πρώτη φορά δεκτός ο ισχυρισμός της μητέρας, σύμφωνα με τον οποίο, τα σκυλιά ήταν τρία κι όχι δύο, όπως αρχικά δήλωναν οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ.

Το δικαστήριο καταλογίζει ευθύνη και στη σύζυγο του ιδιοκτήτη, καθότι την αναγνωρίζει «ως κάτοχο και ομοίως υπεύθυνη». Κρίνει ότι υπάρχουν παραλείψεις που αφορούν στα μέτρα ασφάλειας, φύλαξης και εκπαίδευσης των ζώων, όπως επίσης ότι «δεν είχαν φροντίσει για τη διαμόρφωση κατάλληλου - ειδικού και ασφαλούς χώρου φύλαξης για τον συγκεκριμένο τύπο - ράτσα αλλά και για το συγκεκριμένο πλήθος - αριθμό σκυλιών ούτε και παρείχαν στα ζώα αυτά την απαιτούμενη κατάλληλη και πλήρη εκπαίδευση, προκειμένου εκείνα να εκπληρώνουν μεν το σκοπό για τον οποίο τα συντηρούσαν (ως φύλακες), ακίνδυνα όμως τόσο για τους ίδιους όσο και για τα λοιπά πρόσωπα που εισέρχονταν ή προσέγγιζαν το χώρο της κατοικίας τους».

Στην απόφαση επισημαίνεται ακόμη ότι οι ιδιοκτήτες «δεν ασκούσαν ούτε τον προσήκοντα έλεγχο και εποπτεία επί των ανωτέρω ζώων, έτσι ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να αντιληφθούν την έξοδο και απομάκρυνσή τους από το χώρο όπου φυλάσσονταν, να τα ακινητοποιήσουν και να τα περιορίσουν».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.