Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χ@ΣΜΕΝΗ Η YENISAFAK TOY ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...

Η τουρκική Yeni Safak κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν ότι έχουν συνάψει αντιτουρκική συνεργασία με το Εργατικό Κόμμα Κο...

Yeni Safak: ΗΠΑ και Ιράν συνεργάζονται με τους Κούρδους ενάντια στην Τουρκία




Η τουρκική Yeni Safak κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν ότι έχουν συνάψει αντιτουρκική συνεργασία με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, που αποτελεί το φερέφωνο του ερντογανικού καθεστώτος, ιρανικά ελικόπτερα μετέφεραν 100 Κούρδους αντάρτες και έξι όλμους από την πόλη Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία, στην πόλη Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.




Οι Τούρκοι θεωρούν ότι αυτή η μεταφορά ανταρτών και πυροβολικού στρέφεται ενάντια στα τουρκικά στρατεύματα και τους μισθοφόρους του Ερντογάν που συμμετέχουν στην Ασπίδα του Ευφράτη, δηλαδή στην τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία.

Προφανώς κι εάν συνέβη τέτοια μεταφορά αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των κουρδικών δυνάμεων στην Εφρίν απέναντι στην τουρκική απειλή. Αν και το ενδιαφέρον εδώ είναι ο ισχυρισμός των Τούρκων ότι οι Κούρδοι της Συρίας συνεργάζονται με το Ιράν.

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι ο Ερντογάν απομονώνεται ξανά ολόγυρα από όλους. Εάν μάλιστα κάπου τα «χαλάσει» και με τον Πούτιν τότε η Τουρκία ξαναμπαίνει σε απόλυτη «πολιορκία».

Η Yeni Safak κατηγορεί το Ιράν ότι εξαπέλυσε επίθεση και στους παραστρατιωτικούς μισθοφόρους της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι στις 26 Οκτωβρίου ιρανικά ελικόπτερα βομβάρδισαν τουρκόφιλους μισθοφόρους στην περιοχή Τελ Ναΐφ σκοτώνοντας δύο από αυτούς.

Η Yeni Safak υποστηρίζει επίσης ότι το Ιράν μετέφερε με τα ελικόπτερά του τους Κούρδους από τη Καμισλί στην Εφρίν με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Όπως γράφει η Yeni Safak, στα κουρδικά εδάφη στη βόρεια Συρία υπάρχει έντονη αμερικανική παρουσία και αμερικανικές βάσεις. Είναι αδύνατο, επιμένει η Yeni Safak, η μεταφορά Κούρδων από ιρανικά ελικόπτερα να έγινε δίχως τη συνεργασία του Πενταγώνου. .tribune.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.