Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ε ΡΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΞΕΚ@ΛΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ...!!! ΑΠΟ ΤΟ POLE DANCING ΣΤΟ ΚΘΒΕ Η ΑΔΕΡΦΟΥΛΑ ΤΗΣ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

Από την κακοπαιγμένη «Κραυγή» και τη θητεία στο κίνημα «δεν πληρώνω» στο... Μαξίμου Θεσσαλονίκης η Κατερίνα με μισθό πάνω από 2.50...

Αδερφές Νοτοπούλου: Η μια διευθύντρια πρωθυπουργού, η άλλη από το pole dancing στο ΚΘΒΕ






Από την κακοπαιγμένη «Κραυγή» και τη θητεία στο κίνημα «δεν πληρώνω» στο... Μαξίμου Θεσσαλονίκης η Κατερίνα με μισθό πάνω από 2.500 ευρώ




Λίγες εβδομάδες προτού γίνει γνωστό ότι θα αναλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, η Κατερίνα Νοτοπούλου άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά. Αυτό ακριβώς σχολιάζουν παλιοί φίλοι και σύντροφοί της στο κόμμα, οι οποίοι τονίζουν το γεγονός ότι έχει λοξοδρομήσει από το συνηθισμένο πρόγραμμά της και μετά από ένα ταξίδι-αστραπή που πραγματοποίησε στην Αθήνα γύρισε με άλλον αέρα.

«Κάτι συμβαίνει με την Κατερίνα», ψιθυρίζουν οι άνθρωποι που τη συναναστρέφονταν μέχρι πρότινος, βλέποντας τη μελαχρινή νέα γυναίκα με τα καλοχτενισμένα πάντα μαλλιά να απέχει πλέον από χαλαρούς καφέδες στον εναλλακτικό πεζόδρομο της Ισαύρων, το μέρος που επέλεγε για βραδινές εξορμήσεις παρέα με έναν bohemian νεαρόκοσμο που διέπεται από καλλιτεχνικές ανησυχίες. Αυτές ήταν, άλλωστε, πάντα οι παρέες της, έστω και αν ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα εξαιτίας των στυλιστικών επιλογών της.

Στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν, μεταξύ αστείου και σοβαρού, ότι η Κατερίνα θυμίζει ΟΝΝΕΔίτισσα εξαιτίας της περιποιημένης από το κομμωτήριο κόμης της, των κομψών συνόλων της και των ψηλοτάκουνων παπουτσιών της. Λίγο πριν ανακοινωθεί ο διορισμός της, πάντως, η ίδια βρισκόταν εμφανώς σε αναστάτωση, έχοντας την τάση να απομονώνεται, αποφεύγοντας ακόμα και τηλεφωνήματα στενών φιλενάδων της. Οσο για βόλτες στην Τσιμισκή και κάνα ποτάκι στην οδό Σβώλου, ούτε λόγος να γίνεται.



Η απρόσμενη κίνησή της να διαγράψει εν μία νυκτί όλους τους λογαριασμούς της στα social media, με τα οποία μέχρι πρότινος ήταν εθισμένη, όπως όλοι σχεδόν οι συνομίληκοί της, σήμανε συναγερμό στο φιλικό της περιβάλλον, με εκείνη να μην κάνει καν τον κόπο να προσφέρει στον κύκλο της καμία πειστική εξήγηση γι’ αυτή την αιφνιδιαστική της απόφαση.




Εξάλλου, αν και γνώριζε πολλά 24ωρα πριν ότι ήταν θέμα χρόνου να μετατραπεί σε talk of the town, είχε ρητή εντολή από το Μαξίμου να κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό τον διορισμό της. Πράγματι, δεν είχε πει κουβέντα σε κανέναν, με αποτέλεσμα αφότου έγινε γνωστό να της τηλεφωνούν ακόμα και στενοί συγγενείς της προκειμένου να τη συγχαρούν, μην μπορώντας να κρύψουν την έκπληξή τους για το εντυπωσιακό νέο.

Η κίνησή της, όμως, να διαγράψει κάθε διαδικτυακό της ίχνος δεν ήταν κάτι που της επιβλήθηκε από το Μαξίμου. Απλώς διδάχθηκε από την περίπτωση της Εφης Αχτσιόγλου. Αλλωστε το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που ήθελε ήταν να θυμάται τις μπηχτές που άφηνε για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω των στίχων του Νίκου Καββαδία: «Φοβάμαι να μη γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ιδανικός και ανάξιος εραστής».

O ψυχρός πόλεμος του Βορρά

Αυτό δεν ήταν το πρώτο μάθημα που έπαιρνε η Κατερίνα από την Εφη. Οι δύο γυναίκες, άλλωστε, έχουν βίους παράλληλους. Αυτά που τις ενώνουν είναι πολλά, μα πάρα πολλά για να τα αγνοήσει κανείς: η Θεσσαλονίκη, η εμπλοκή τους με την πολιτική και τον ΣΥΡΙΖΑ, η φιλοδοξία τους, τα νιάτα τους και η γρήγορη ανέλιξή τους. Παρ’ όλα αυτά, όμως, δεν διατηρούν κάποια φιλική σχέση, όχι ότι δεν γνωρίζονται ή δεν έχουν συνυπάρξει πολλάκις στους ίδιους χώρους, στις ίδιες παρέες και βεβαίως στις ίδιες κομματικές διαδικασίες.

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο ήταν ανέκαθεν σαν το νερό με το λάδι. Δεκάδες μάλιστα είναι τα περιστατικά που αναγκάζονταν να συνυπάρχουν, ανταλλάσσοντας δηλητηριώδεις ματιές, αιχμηρά σχόλια ή απλώς αγνοώντας η μία την άλλη. Ο ανταγωνισμός αυτός εντάθηκε την περίοδο που η Εφη Αχτσιόγλου προαλειφόταν για υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Το χρίσμα τελικά πήγε στον κ. Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, τον άνθρωπο για τον οποίο δούλευε η Κατερίνα Νοτοπούλου. «Τότε ήταν που κηρύχτηκε ένας άτυπος ψυχρός πόλεμος μεταξύ τους, ο οποίος συνεχίζεται μέχρι σήμερα», μας λέει σύντροφός τους.

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια του πρωθυπουργικού γραφείου το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη










Από το θέατρο στην πολιτική


Σε αντίθεση με την Αχτσιόγλου, η Νοτοπούλου είχε διαφορετικό πολιτικό ξεκίνημα. Οι γονείς της έλκουν την καταγωγή τους από τη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι σήμερα, με την ίδια, βέρα Θεσσαλονικιά, να ζει με τη μητέρα και την αδελφή της.

Αποφοίτησε από το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, στο οποίο ξεχώρισε με την πληθωρική παρουσία της. Ηταν καλή μαθήτρια, κοινωνική και η ψυχή της παρέας. Εχει αμέτρητες φίλες και διαρκώς το μόνο που έκανε ήταν να κινητοποιεί τους υπόλοιπους. Την εποχή εκείνη λάτρευε να βγαίνει με παρέες, να πηγαίνει σινεμά και να διαβάζει βιβλία. Θεωρούνταν η ωραία της τάξης, με τις κατακτήσεις να πληθαίνουν, ωστόσο η ίδια δεν φαινόταν να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για φλερτ.



Η Κατερίνα με τη μητέρα της Μήτση-Χατζηγιαννάκη

Το μεγάλο της όνειρο δεν ήταν η πολιτική, αλλά το θέατρο. Ηθελε να γίνει ηθοποιός και σε αντίθεση με άλλα κορίτσια της ηλικίας της δεν ξεπέρασε ποτέ αυτό το εφηβικό της όνειρο. Μπορεί να σπούδαζε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο, φρόντιζε, όμως, πάντα να ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο.




Μαζί με τις καλλιτεχνικές υπηρετούσε και τις κοινωνικές ανησυχίες της, όπως συμμετέχοντας σε διάφορες τοπικές δράσεις μαζί με άλλους ερασιτέχνες ηθοποιούς σε κινήματα και δομές αλληλεγγύης. Ενας στενός συγγενής της ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανήκε, μάλιστα, στην ΚΟΕ που έχει ηγέτη τον Ρούντι Ρινάλντι και από το καλοκαίρι του 2015 έχει αποσχισθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός στάθηκε αφορμή να διεισδύσει η Κατερίνα όλο και πιο βαθιά στον κομματικό μικρόκοσμο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι ιδιαιτέρως φιλόδοξη και στοχοπροσηλωμένη. Σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός της, τα μεγαλύτερα προτερήματά της δεν είναι αυτά, αλλά η κοινωνικότητα και η εργατικότητά της, που την κατέστησαν ιδιαίτερα συμπαθητική στους κύκλους της Νεο­λαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τότε, όμως, η Κατερίνα έδειξε και ένα άλλο πολύ χρήσιμο ταλέντο: κέρδισε τη συμπάθεια μεγαλυτέρων σε ηλικία και ισχυρών κομματικών στελεχών που θαύμασαν τη ζωντάνια, το πάθος και την εικόνα της. Με την επιρροή τους, μάλιστα, τη βοήθησαν αποφασιστικά να ανελιχτεί.

Το 2013 συμπεριλήφθηκε σε λίστα και εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Το όνομά της, όμως, άρχισε να ακούγεται έναν χρόνο αργότερα, όταν ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Ανοικτή Πόλη» υπό τον Μηταφίδη στον Δήμο Θεσσαλονίκης το 2014.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ότι στα δελτία Τύπου είχε βάλει τη δική της φωτογραφία και όχι του Μηταφίδη! Αυτό κράτησε λίγες εβδομάδες, μια που μετά το αναπόφευκτο σούσουρο που δημιουργήθηκε έγινε παρέμβαση και η πρωτοτυπία τερματίστηκε. Το πάθος της Κατερίνας, όμως, είχε αρχίσει να αναγνωρίζεται. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για το φρέσκο και όμορφο κορίτσι με τον δομημένο λόγο και την πλούσια δράση στα κοινωνικά κινήματα και στις δομές αλληλεγγύης. «Ντύνεται ωραία και μιλάει καλά», του είπαν και κάπως έτσι άναψε το πράσινο φως για την υποψηφιότητά της.

Τον Ιανουάριο του 2015 ήταν για πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Τότε που πραγματοποίησε και τις πρώτες τηλεοπτικές εμφανίσεις της, στις οποίες μάλιστα διατήρησε το μειλίχιο και χαμογελαστό ύφος που τη διακρίνει και στις διαπροσωπικές της σχέσεις. Δήλωνε άνεργη ψυχολόγος και καλούσε τους νέους να ξυπνήσουν. «Δεν υπάρχουν περιθώρια να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», έλεγε ασκώντας σφοδρή κριτική για τον ΕΝΦΙΑ, διαβεβαιώνοντας τους τηλεθεατές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον ακυρώσει «γιατί η Αριστερά δεν νοιάζεται για φόρους, αλλά για ανθρώπους».

Η Κατερίνα δεν κατάφερε να εκλεγεί, ωστόσο είχε ανοίξει πανιά για την Αθήνα. Ο πρώτος που την έφερε σε επαφή με το περιβάλλον του πρωθυπουργού ήταν ο Παναγιώτης Λάμπρου. Αυτός την πήρε υπό την προστασία του, συνοδεύοντάς τη μάλιστα στα πρώτα σημαντικά ραντεβού της στην Αθήνα και στρατολογώντας τη στην ομάδα των «53+». Να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί το ναυάγιο της πολύμηνης διαπραγμάτευσης, το δημοψήφισμα και η συμφωνία του Ιουλίου 2015. Σε εκείνη την κρίσιμη καμπή η Κατερίνα δεν δίστασε. Αν και πολλοί σύντροφοί της εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντάς τον, αυτή τον ακολούθησε πιστά στην εντυπωσιακή πολιτική κωλοτούμπα του. Σε εκείνες τις γεμάτες ένταση ημέρες έχασε φίλους χρόνων που την κατηγόρησαν για τυφλή υποταγή στην ηγεσία, όπως επίσης ότι έχει προσωπική ατζέντα. Η ίδια έδειχνε να μη νοιάζεται αφού ήταν επιλογή της και εξάλλου είχε αποκτήσει έναν μέντορα και προστάτη. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πίστευε οτι η νεαρή κοπέλα είχε προοπτικές και στήριξε την πολιτική ανέλιξή της. Της στάθηκε μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη προσωπική στιγμή. Γνωστοί της υποστηρίζουν ότι παρά την κοινωνικότητά της, η Νοτοπούλου είναι στην πραγματικότητα εσωστρεφής. Είναι ενδεικτικό ότι κανείς από τις παρέες της δεν γνώριζε τι συμβαίνει στην προσωπική της ζωή, όπως το ποιος ήταν ο σύντροφός της.


Κατερίνα Νοτοπούλου: Κάποτε διέπρεπε στο Κίνημα «Δεν πληρώνω», τώρα θα πληρώνεται από το Ελληνικό Δημόσιο

Τώρα όμως η χαμογελαστή Νοτοπούλου δεν έχει μόνο φίλους, μια που δεν είναι λίγοι οι τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ που είδαν με μισό μάτι την εντυπωσιακή αναβάθμισή της, υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτει ούτε τα προσόντα, ούτε την απαραίτητη πείρα για να σηκώσει το βάρος αυτής της αποστολής - εκτός και αν η δημιουργία του γραφείου είναι ένα πολιτικό πυροτέχνημα επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Οι πυρετώδεις εργασίες για την εγκατάστασή της στο ευάερο και ευήλιο γραφείο στον πρώτο όροφο του Διοικητηρίου στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση και στην υφυπουργό Εσωτερικών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο την αδειάζουν. Το άλλοτε υπουργείο και σήμερα υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στην πραγματικότητα δεν έχει ουσιαστικό ρόλο. Η ίδρυση της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη βάζει την ταφόπλακα, καθώς θα λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα σε Μαξίμου και Θεσσαλονίκη. Οπως και να ’χει, η συνύπαρξη των δύο γυναικών προβλέπεται ταραχώδης. Αλλωστε πίσω από το γλυκό χαμόγελο και τον ευγενικό της λόγο η Κατερίνα χαρακτηρίζεται, από όσους την ξέρουν καλά, «σκληρή σε όποιον της βάζει εμπόδια». Δεν είναι και λίγο στα 28 σου να γίνεσαι επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου, έχοντας μάλιστα υπό τις εντολές σου 15 άτομα. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.