Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΑΖΕΙ ΦΑΡΜΑΚΙ Ο ΣOΪΜΠΛΕ: ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

«ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ» ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ Λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθή...





«ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ» ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ
Λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, κατά την οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο υπουργός Οικονομικώντης Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έσπευσε να «απαντήσει» εμμέσως πλην σαφώς.
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, σταθερός στη γραμμή του Βερολίνου, που αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για απομείωση του χρέους, τόνισε «όποιος λέει ότι θα ελαφρύνουμε τα χρέη σας, προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα».
Οι δηλώσεις του δημοσιοποιήθηκαν από την ιστοσελίδα Passauer Neue Presse και όπως μπορεί να συνάγει κανείς η δήλωσή αυτή δεν είναι καθόλου άσχετη με την επικείμενη συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με την Άνγκελα Μέρκελ.
Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι το Βερολίνο ο επόμενος σταθμός του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, μετά την Αθήνα.
Ο κ. Ομπάμα, μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, είχε σημειώσει: «Η κρίση δεν είναι αφηρημένη έννοια, ανέτρεψε τις ζωές των πολιτών της χώρας. Συζητήσαμε για τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα πιο ελκυστική στις επενδύσεις και θα περιορίσουν τις ανισότητες. Η ελληνική οικονομία χρειάζεται χώρο. Η λιτότητα δεν μπορεί να είναι συνταγή ανάπτυξης, οι Έλληνες πρέπει να δουν αλλαγή στην καθημερινή τους ζωή. Το ΔΝΤ είπε πως η ελάφρυνση χρέους είναι ζωτικής σημασίας και προσωπικά θα συνεχίσω να πιέζω προς αυτή την κατεύθυνση».


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.