Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ «ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ»: ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΑΜΠΑΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ JEFF SESSIONS ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ Ο ΤΡΑΜΠ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ!!..

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο γιος του γερουσιαστή της Αλαμπάμα κ. Jeff Sessions, ο οποίος έχει προταθεί για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης των Ηνω...








ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο γιος του γερουσιαστή της Αλαμπάμα κ. Jeff Sessions, ο οποίος έχει προταθεί για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο κ. Ντόναλντ Τραμπ, είναι μέλος της ελληνορθόδοξης κοινότητας του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος-Τιμίου Σταυρού στην πόλη Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα.




Σύμφωνα με δηλώσεις του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας, π. Πολ Κωστόπουλου, «ο γιος του γερουσιαστή ο κ. Sam Sessions είναι μέλος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητάς μας. Είναι νυμφευμένος με την Αντζελα Στράτα. Εχουν τέσσερα παιδιά και το μικρότερό τους παιδί βαφτίστηκε στην εκκλησία μας το Σάββατο».

Ο π. Κωστόπουλος είπε επίσης πως «ο Σαμ ασπάσθηκε την Ελληνορθόδοξη Πίστη διά του Μυστηρίου του Ιερού Χρίσματος πριν από αρκετά χρόνια. Ο ίδιος και η οικογένειά του εκκλησιάζονται τακτικά. Ο γερουσιαστής κ. Jeff Sessions και η σύζυγός του στο παρελθόν, όταν επισκέπτονταν τον γιο τους και την οικογένειά του στο Μπέρμιγχαμ, είχαν εκκλησιαστεί πολλές φορές σε διάφορες περιπτώσεις, καθώς επίσης και στις βαπτίσεις των εγγονών τους».

Ο π. Κωστόπουλος ανέφερε πως «ο γερουσιαστής κ. Sessions ήταν ο κεντρικός ομιλητής πριν από ένα χρόνο στην Κοινότητά μας κατά την Ημέρα των Απομάχων» και ότι «ο κ. Sam Sessions είναι εν ενεργεία δικηγόρος στο Μπέρμιγχαμ».




Υπογραμμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη ελληνοαμερικανική σύνδεση με τον στενό κύκλο των συνεργατών του νεοεκλεγέντα προέδρου κ. Τραμπ, έπειτα από τον διορισμό στη θέση του προσωπάρχη του κ. Ράινς Πρίμπους, του οποίου η μητέρα κατάγεται από το Πλωμάρι της Λέσβου. Ο ίδιος γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, είναι ένθεος Ορθόδοξος πιστός και Αρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο δεσμός αυτός του κ. Sessions με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ανακουφίσει αρκετούς, οι οποίοι ανησυχούσαν για κάποιο πιθανό διορισμό του ως υπουργός Δικαιοσύνης έχοντας δει τα πιστεύω του από το παρελθόν.

Ενας μάλιστα πολίτης, ο οποίος είχε προβληματιστεί βαθιά και ο οποίος επιθυμεί να διατηρηθεί η ανωνυμία του, ελπίζει ότι οι διδασκαλίες της Ελληνορθόδοξης Πίστης θα βοηθούσαν την κυβέρνηση του κ. Τραμπ να είναι περισσότερο ανεκτική προς όλες τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Το «Associated Press» έχει δημοσιοποιήσει πως ο γερουσιαστής κ. Jeff Sessions ίσως να αντιμετωπίσει προβλήματα κατά την ακροαματική διαδικασία της έγκρισής του από τη Γερουσία, στην οποία ενδεχομένως να ανακινηθούν ρατσιστικές μομφές εναντίον του οι οποίες δεν του επέτρεψαν να γίνει ομοσπονδιακός δικαστής.

Ο Ρεπουμπλικανός αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας κ. Mitch McConnell, από την πολιτεία του Κεντάκι, υπογράμμισε πως έχει υποστηρίξει δυναμικά τον κ. Sessions και τόνισε πως «έχει εργαστεί άοκνα για να προφυλάξει το κοινό και να καλυτερεύσει τη ζωή των Αμερικανών όλων των αποχρώσεων».


ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.