Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΩΤΙΑ ΣΕ F16 ΣΤΗΝ 115 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ - ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ

Εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην αριστερή πτέρυγα του αεροσκάφους, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα ...






Εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην αριστερή πτέρυγα του αεροσκάφους, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα. Ένα αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας τυλίχθηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης.



Το αεροσκάφος έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ το περιστατικό αντιμετωπίστηκε από τα πυροσβεστικά οχήματα και το προσωπικό της 115 Πτέρυγας Μάχης που έσπευσαν άμεσα στο σημείο.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ η ο πιλότος έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά.


Το αεροσκάφος, ήταν έτοιμο για πτήση και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε την ώρα που έβγαινε από το shelter του για να τροχοδρομήσει ώστε στη συνέχεια (μετά από τον τελευταίο έλεγχο) να απογειωθεί. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως το αεροσκάφος ήταν πλήρες σε καύσιμο.

Η Πολεμική Αεροπορία αναφέρει για το συμβάν:

Τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2016, σε μονοθέσιο αεροσκάφος F-16C Block 52+ της 343Μ της 115 Πτέρυγας Μάχης (115ΠΜ/343ΠΜ) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην αριστερή πτέρυγα του αεροσκάφους, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης.

Ο κυβερνήτης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, εφαρμόζοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ακινητοποίησε άμεσα και ασφαλώς το αεροσκάφος, ενώ το προσωπικό του αεροδρομίου κατέσβησε άμεσα την πυρκαγιά.

Συγκροτήθηκε Αρμόδια Επιτροπή, η οποία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του περιστατικού.


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.