Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

EXETE ΔΕΚΑ ΩΡΕΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΑΠ΄ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ. ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι θα τεθεί την Παρασκευή σε ισχύ μια νέα «ανθρωπιστική παύση» στο Χαλέπι, στη δεύτερη μεγαλύτερη...




Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι θα τεθεί την Παρασκευή σε ισχύ μια νέα «ανθρωπιστική παύση» στο Χαλέπι, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, για δέκα ώρες, έπειτα από αίτημα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ελήφθη απόφαση να τεθεί σε ισχύ στο Χαλέπι “ανθρωπιστική παύση” στις 4 Νοεμβρίου από τις 09:00 ως τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού της Ρωσίας Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Παράλληλα ο Γκερασίμοφ ζήτησε από τους ηγέτες των ανταρτών που παραμένουν στο Χαλέπι να εγκαταλείψουν την πόλη.

«Με δεδομένη την ανικανότητα των Αμερικανών συναδέλφων μας να ξεχωρίσουν τους τρομοκράτες από την αντιπολίτευση, κάνουμε άμεση έκκληση σε όλους τους ηγέτες των ένοπλων ομάδων να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να απομακρυνθούν από το Χαλέπι με τα όπλα τους», είπε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού στρατού, για τον σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί δύο διάδρομοι από τους οποίους έχουν αποσυρθεί τα συριακά και τα ρωσικά στρατεύματα. Ένας από τους διαδρόμους οδηγεί στα συροτουρκικά σύνορα προς τα βόρεια και ο άλλος στην επαρχία Ιντλίμπ, νοτιοδυτικά του Χαλεπιού, εξήγησε ο ίδιος.

Εξάλλου ο Γκερασίμοφ επεσήμανε ότι οι αντάρτες υπέστησαν μεγάλες απώλειες στο Χαλέπι στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον κλοιό των κυβερνητικών δυνάμεων.

«Όλες οι απόπειρες των ανταρτών να σημειώσουν προόδους στην πόλη του Χαλεπιού ήταν αποτυχημένες. Οι τρομοκράτες υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε μαχητές, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Δεν έχουν καμία πιθανότητα να διαφύγουν από την πόλη», τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.