Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑΡΚΩΝΕ, ΒΙΑΖΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕ ΑΝΤΡΕΣ... ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ EΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ SERIAL KILLERS ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

Τουλάχιστον 4 τα θύματα που δολοφόνησε ο 41χρονος σεφ Stephen Port, με τις αρχές να εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελεί έναν από τους χειρ...




Τουλάχιστον 4 τα θύματα που δολοφόνησε ο 41χρονος σεφ Stephen Port, με τις αρχές να εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελεί έναν από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους της Βρετανίας, καθώς ερευνούν 58 ακόμα παρόμοιους θανάτους στο Λονδίνο.
Η Met Police βρίσκεται στο στόχαστρο επειδή απέτυχε να αποτρέψει τις σχεδόν ταυτόσημες δολοφονίες τεσσάρων νεαρών που δελεάστηκαν από τον κατά συρροή δολοφόνο μέσα από ιστοσελίδες γνωριμιών για γκέι.

Οι Anthony Walgate, Gabriel Kovari, Daniel Whitworth και Jack Taylor βρέθηκαν νεκροί σε μικρή απόσταση από το σπίτι του Stephen Port στο Λονδίνο μεταξύ 2014 και 2015. Οι αρχές ερευνούν 58 παρόμοιους θανάτους στην πρωτεύουσα, με τον αριθμό των 4 δολοφονιών να φέρνει ήδη τον Stephen Port σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της λίστας των χειρότερων serial killers της Βρετανίας.

Όλοι οι άντρες που δολοφονήθηκαν από τον Stephen Port ήταν στη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους. Τους έδωσε θανατηφόρες ποσότητες του "chemsex" ναρκωτικού GHB αμέσως μετά τη γνωριμία τους. Μετά την καταδίκη του 41χρονου σεφ, η Scotland Yard ανακοίνωσε πως 17 αξιωματικοί της θα ερευνηθούν για το πώς χειρίστηκαν τις υποθέσεις των δολοφονιών.

Ο Stephen Port είχε συλληφθεί μετά τον πρώτο θάνατο, αλλά παρέμεινε σύντομο χρονικό διάστημα στη φυλακή. Η οικογένεια του τέταρτου άντρα που δολοφονήθηκε αναφέρει πως αναγκάστηκε να διερευνήσει όλα του τα εγκλήματα και βρήκαν τις ομοιότητες μεταξύ των δολοφονιών. Ζήτησαν έτσι να λογοδοτήσουν οι αξιωματικοί και σχεδιάζουν να τους κυνηγήσουν νομικά.

Ο διοικητής της Met Police Stuart Cundy αρνήθηκε να σχολιάσει αναλυτικά μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της IPCC, αλλά φέρεται να παραδέχτηκε ότι χάθηκαν ευκαιρίες να συλλάβουν τον Stephen Port. Η Scotland Yard θα ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των 4 θυμάτων και θα βρεθεί πιθανότατα αντιμέτωπη με νομική δράση για τις αποτυχίες της.

Οι ένοιρκοι καταδίκασαν τον Stephen Port για 22 αδικήματα εναντίον 11 αντρών. 4 δολοφονίες, 4 βιασμοί, 10 κατηγορίες για χορήγηση ναρκωτικών και 4 σεξουαλικές επιθέσεις. "Αισθανόμασταν από την αρχή πως ήταν "άλλος ένας" και δεν έπαιρναν τίποτα σοβαρά. Αν ήταν γυναίκα, θα είχαν γίνει περισσότερα. Είναι γελοίο. Έπρεπε να παλέψουμε από την αρχή. Πιέζαμε για έρευνα", δήλωσαν οι αδερφές του τελευταίου θύματος Jack Taylor.

O Jack Taylor, που δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, ήταν το τελευταίο από τα 4 θύματα που βρέθηκαν νεκρά κοντά στο διαμέρισμα του Stephen Port στο Λονδίνο. Οι αρχές είχαν ανακρίνει τον Port πριν από 15 μήνες. Είχε καλέσει τις αρχές για να αναφέρει πως ο Anthony Walgate είχε καταρρεύσει έξω από το διαμέρισμά του. Παραδέχτηκε ότι είχαν κάνει χρήση παράνομων ουσιών και οι δύο και αφέθηκε ελεύθερος.

Νωρίτερα, ο Stephen Port είχε σκοτώσει τον 22χρονο Gabriel Kovari και τον 21χρονο Daniel Whitworth. Αφού πρώτα σκότωσε τον Kovari τον Αύγουστο του 2014, τον Σεπτέμβριο του 2014 σκότωσε τον Whitworth και προσπάθησε να τον συνδέσει με τη δολοφονία του Kovari. Είχε βάλει ένα χειρόγραφο σημείωμα στο χέρι του όπου ισχυριζόταν ότι είχε παίξει ρόλο στον θάνατο του νεαρού και πως αυτοκτόνησε επειδή δεν άντεχε να ζήσει με τις ενοχές.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.