Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΙ ΣΟΥ ΣΥΜΜΑΧΟΙ... ΕΝΑΠΟΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ Η ΑΣΣΥΡΙΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Οι ηγέτες των ασσυριακών χριστιανικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής ελπίζουν ότι επιτέλους η Αμερική θα τους προστατέψει μετά την εκ...





Οι ηγέτες των ασσυριακών χριστιανικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής ελπίζουν ότι επιτέλους η Αμερική θα τους προστατέψει μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, γράφει το BreitBart.

To BreitBart συνομίλησε με ηγέτες των Χαλδαίων χριστιανών. Οι Χαλδαίοι χριστιανοί είναι Ασσύριοι μονοφυσίτες, που διατηρούν το τυπικό της ανατολικής Ορθόδοξης μονοφυσιτικής Εκκλησίας αλλά αναγνωρίζουν ως προκαθήμενό τους τον Πάπα της Ρώμης. Είναι δηλαδή μονοφυσίτες ουνίτες.

Οι μονοφυσίτες χριστιανοί αναγνωρίζουν τις αποφάσεις των τριών πρώτων Οικουμενικών Συνόδων και όχι την Τέταρτη Οικουμενική Σύνοδο της Χαλκηδόνας (451 μ.Χ.). Οι ίδιοι θεωρούν τους εαυτούς τους Ορθόδοξους. Μονοφυσιτικές Εκκλησίες είναι οι Αρμένιοι, οι Αιγύπτιοι Κόπτες και οι Ασσύριοι-Συριάνοι-Αραμαίοι σε Συρία και Ιράκ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε στο παρελθόν διακηρύξει ότι θα υπερασπιζόταν τους χριστιανούς ανά τον κόσμο, ιδιαίτερα εκείνους που σφαγιάζονται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Μέση Ανατολή. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πρεσβυτεριανός, δηλαδή προτεστάντης.

Ο Εμανουέλ Χοσάμπα Γιουχάνα, ηγέτης του Ασσυριακού Πατριωτικού Κόμματος και οπλαρχηγός της ασσυριακής πολιτοφυλακής Ντουέχ Ναούσα («Αυτοθυσία»), είπε στο Breitbart:

«Επιλέγοντας να συμπαρασταθεί στους Ασσύριους επιλέγει να υποστηρίξει ανθρώπους που μοιράζονται τις ιουδαιοχριστιανικές αξίες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της αμερικανικής ιστορίας και έκαναν την Αμερική το μεγάλο έθνος που είναι σήμερα», δήλωσε ο Ασσύριος ηγέτης.

«Ως Ασσύριος χριστιανός και ένας από τους ηγέτες του ασσυριακού λαού, έρχομαι στον Ντόναλντ Τραμπ και ζητώ την υποστήριξή του ώστε να βοηθήσει τον ασσυριακό λαό να εκπληρώσει την επιθυμία του να ζήσει στην ιστορική του πατρίδα και κάνοντάς το αυτό θέλω να διαβεβαιώσω τον εκλεγμένο πρόεδρο Τραμπ ότι μια ισχυρή και βιώσιμη ασσυριακή χριστιανική κοινότητα στη Μέση Ανατολή θα είναι ένας παλικαρίσιος φίλος και σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ».

Ο Ασσύριος ρωμαιοκαθολικός Πατριάρχης Ιγνάτιος Εφραίμ Ιωσήφ ο Τρίτος Γιουνάν δήλωσε στο Breitbart ότι είναι αισιόδοξος ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα εξασφαλίσει ένα ασφαλές μέλλον για τον χριστιανισμό στην ιστορική κοιτίδα του, τη Μέση Ανατολή.

«Οι χριστιανοί και οι άλλες μειονότητες στο Ιράκ και τη Συρία υπέστησαν μια καταστροφική γενοκτονία, διωγμούς, ταλαιπωρίες και σκοτωμούς. Με τα ίδια μου τα μάτια είδα την καταστροφή που συνέβη στις κοινότητές μας. Δεν είναι πια αποδεκτό ή επιτρεπτό να κλείνει κάποιος τα μάτια του στις βαρβαρότητες που επιτράπηκαν στον 21ο αιώνα. Ελπίζουμε ότι οι Αμερικανοί πολιτικοί θα μπορέσουν να ακούσουν αυτό το μήνυμα από τη μια άκρη της χώρας τους στην άλλη και να μιλήσουν για αυτή την αδικία. Οι χριστιανοί στο Ιράκ και τη Συρία ευελπιστούν ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ και η ερχόμενη διακυβέρνησή του θα βοηθήσουν να εξασφαλιστεί η ειρήνη στην περιοχή για όλους τους ανθρώπους και για χάρη της ανθρωπότητας».

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποσχεθεί προεκλογικά να είναι υπερασπιστής των χριστιανών ανά τον κόσμο:

«Στους χριστιανούς συμπεριφέρονται φρικτά επειδή δεν έχουν κανέναν να τους εκπροσωπεί», είπε πει στο χριστιανικό δίκτυο CBN τον Μάιο του 2015 αναφερόμενος στους διωγμούς των χριστιανών στη Μέση Ανατολή. «Πιστέψτε με, εάν κατέβω και κερδίσω, θα είμαι ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος των χριστιανών που δεν είχαν εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Ο Γιάκομπ Γεουαργίς, Ασσύριος βουλευτής στο κοινοβούλιο του ιρακινού Κουρδιστάν και πολιτικός συντονιστής των Μονάδων Προστασίας των Πεδιάδων της Νινευή, μιας χριστιανικής ασσυριακής πολιτοφυλακής που αναγνωρίζεται και υποστηρίζεται από την κυβέρνηση του Ιράκ, δήλωσε αισιόδοξος ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα εκπληρώσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του και θα υπερασπιστεί τους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή.



http://www.tribune.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.