Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΕΦΥΓΕ» Ο ΑΡΧΟΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ... Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΕΙΜΩΝΟΣ

Βρέθηκε σήμερα Σαββάτο το πρωί νεκρός στο κελί του, ενώ αστυνομία και ιατροδικαστής θεωρούν ότι ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτ...

Λέσβος: Πέθανε ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος, ηγούμενος της Μονής Λειμώνος







Βρέθηκε σήμερα Σαββάτο το πρωί νεκρός στο κελί του, ενώ αστυνομία και ιατροδικαστής θεωρούν ότι ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια

Σε παθολογικά αίτια οφείλεται όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα, ο ξαφνικός θάνατος του 73χρονου ηγουμένου της ιστορικής Μονής Λειμώνος στην Καλλονή της Λέσβου, αρχιμαδρίτη Νικόδημου (κατά κόσμο Εμμανουήλ Παυλόπουλου του Πέτρου από τον Κόρωνο της Νάξου).




Ο αρχιμαδρίτης βρέθηκε σήμερα Σαββάτο το πρωί νεκρός στο κελί του, ενώ Αστυνομία και ιατροδικαστής θεωρούν ότι ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Οριστική απάντηση σχετική με τα αίτια του θανάτου πάντως θα δοθεί μετά τη νεκροτομή στη σορό του μεταστάντος.

Ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος ήταν μια από τις πλέον δυναμικές προσωπικότητες της τοπικής Εκκλησίας. Δυο φορές συμμετείχε στο τριπρόσωπο της ανάδειξης μητροπολίτη, μια φορά το 1984 όταν για την πλήρωση της κενής Μητρόπολης Μηθύμνης αν και πρώτος σε ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία τελικά αναδείχθηκε ο σημερινός μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος ο οποίος είχε υποδειχθεί από τον τότε ισχυρό μητροπολίτη Κορίνθου κ. Παντελεήμονα. Πάντως όπως έγινε γνωστό ο μακαριστός αρχιμαδρίτης θα ταφεί δίπλα στον Παντελεήμονα ο οποίος επίσης ετάφη στη Μονή Λειμώνος. Επίσης, ο αρχιμαδρίτης Νικόδημος ήταν υποψήφιος και το 2004 για την πλήρωση της κενής θέσης τότε, στη Μητρόπολη Παροναξίας όπου η ιδιαίτερη πατρίδα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.