Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ... ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΛΜΠΑΣΑΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ.

Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε τέσσερις άνδρες που φέρονται να έχουν σχέσεις με τον ISIS και σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στον αγώνα που...




Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε τέσσερις άνδρες που φέρονται να έχουν σχέσεις με τον ISIS και σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στον αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Σκόνδρα και μεταφέρθηκε στο Ελμπασάν

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την διεξαγωγή του αγώνα Αλβανία – Ισραήλ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, η αλβανική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Ελμπασάν (55 χιλιόμετρα από τα Τίρανα), αντί αυτό της Σκόνδρας (130 χιλιόμετρα από τα Τίρανα).

Κι όπως αποκαλύφθηκε αυτή η αλλαγή έκρυβε πίσω της έντονο παρασκήνιο, καθώς ήρθε ως αποτέλεσμα της σύλληψης τεσσάρων ανδρών οι οποίοι φέρονται να έχουν σχέσεις με τον ISIS και σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα.

Η σύλληψη των τεσσάρων υπόπτων (που είχαν σχέσεις με μια άλλη ομάδα 7 ατόμων που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Κοσσυφοπέδιο καθώς σχεδίαζε επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη) ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας των μυστικό υπηρεσιών του Ισραήλ και άλλων χωρών με την Αλβανική αστυνομία, καθώς για την Μοσάντ το συγκεκριμένο ταξίδι έκρυβε (κι όπως αποδείχθηκε δικαιολογημένα) μεγάλους κινδύνους.

«Η αλλαγή έδρας έγινε για λόγους ασφαλείας…», διέρρευσε από την αλβανική ομοσπονδία χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος ενώ την ίδια ώρα οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ δεν κρύβουν την ανησυχία τους.

«Υπάρχει το αίσθημα του φόβου και η αλήθεια είναι ότι το μυαλό μας μόνο στο παιχνίδι δεν είναι. Οι ζωές όλων μας είναι πιο σημαντικές από το ποδόσφαιρο κι ελπίζουμε ότι θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας», είπε σε ισραηλινά ΜΜΕ ποδοσφαιριστής κρατώντας την ανωνυμία του, ενώ πριν καν προκύψει η αλλαγή έδρας η Ομοσπονδία του Ισραήλ είχε ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε συλλόγους του εξωτερικού ότι μετά τον αγώνα δεν θα αναχωρήσουν για τις ομάδες τους, αλλά για λόγους ασφάλειας θα επιστρέψουν όλοι μαζί στο Τελ Αβίβ κι από εκεί θα είναι ελεύθεροι.

Τέλος την αποστολή στα Τίρανα θα συνοδέψουν και επιπλέον 15 άνδρες της Μοσάντ!


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.