Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΛΟΙΑΡΙΟ ΣΤΟΧΕΥΣΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Το αμερικανικό MH-60 πετούσε πάνω από διεθνή ύδατα και φέρεται να πέταξε σε απόσταση μισού μιλίου από δύο ιρανικά πλοία - Θεωρώντας ότι τ...



Το αμερικανικό MH-60 πετούσε πάνω από διεθνή ύδατα και φέρεται να πέταξε σε απόσταση μισού μιλίου από δύο ιρανικά πλοία - Θεωρώντας ότι το ελικόπτερο ήταν πολύ κοντά, ένα από τα πλοία έστρεψε το όπλο του προς το ελικόπτερο




Ένα μικρό ιρανικό πολεμικό πλοίο έβαλε στο στόχαστρό του ένα ελικόπτερο του Ναυτικού των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στα Στενά του Ορμούζ, όπως αποκάλυψαν αξιωματούχοι του Πενταγώνου. Το περιστατικό, που έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα, είναι πιθανό να επιδεινώσει την αμοιβαία… έχθρα μεταξύ στρατών των δύο χωρών!




Το επεισόδιο έλαβε χώρα στα Στενά του Ορμούζ, όταν ένα ελικόπτερο των ΗΠΑ τύπου MH-60 πέταξε σε απόσταση μισού μιλίου (0,8 χιλιόμετρα) από δύο ιρανικά πλοία σε διεθνή ύδατα. Ένα από τα πλοία, το οποίο φέρεται να ανήκει στην Ισλαμική Επαναστατική Φρουρά του Ιράν, έστρεψε ένα από τα όπλα του εναντίον του ελικοπτέρου. Τα περιπολικά πλοία των Ιρανών είναι εξοπλισμένα με βαριά πολυβόλα ή χαμηλού διαμετρήματος κανόνια.




«Η συμπεριφορά σύμφωνα με τα στάνταρ μας είναι προκλητική και θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κλιμάκωση», δήλωσαν αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου, προσθέτοντας ότι θεωρούν την πράξη «μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική».




Δεν είναι λίγα τα περιστατικά μεταξύ Ιρανών και Αμερικάνων καθώς το τελευταίο αποτελεί το τέταρτο μέσα στη χρονιά. Το πλέον αξιοσημείωτο συνέβη τον Ιανουάριο του 2016, όταν συνελήφθησαν δέκα ναύτες των ΗΠΑ καθώς οι βάρκες τους πέρασαν σε ιρανικά χωρικά ύδατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.