Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ...!!! ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΗ ΝΕΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΒΙΤΣΑΣ...

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, στο ραδιοφω...







Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη, ανάμεσα στα άλλα ανέφερε:

Για τους στόχους που μπαίνουν μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης:




Οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι.

Πρώτο: Έχουμε συγκεκριμένο καθήκον να διατηρούμε σε υψηλό βαθμό την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, ως δύναμη αποτροπής αλλά και εκεί που μπορούμε, ως δύναμη προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Κεντρικό στοιχείο είναι η ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να γίνουν μοντέρνες σύγχρονες, λιγότερο κοστοβόρες, περισσότερο αποτελεσματικές, περισσότερο εκπαιδευμένες σε όλα τα επίπεδα και να δημιουργούν ένα αίσθημα σιγουριάς στον ελληνικό λαό.

Δεύτερο: Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής. Ήδη τις επόμενες μέρες, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Βουλή, θα μπει στο ΚΥΣΕΑ και θα αποκτήσει ένα επιπλέον εργαλείο η χώρα μας, που αφορά ένα σημαντικό κομμάτι της βιομηχανίας της, το οποίο είχε παραμεληθεί, και δεν μιλάω μόνο για τις κρατικές αλλά και για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Τρίτο: Στο επίπεδο της μέριμνας προσπαθούμε ο πολίτης, που έρχεται να κάνει τη θητεία του, να προσφέρει αλλά και να κερδίζει , δηλαδή αυτός ο χρόνος να είναι χρήσιμος και για την υπόλοιπη ζωή του. Για παράδειγμα, με νόμο οι γιατροί και οι δικηγόροι, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες, μπορούν να κάνουν το αγροτικό τους ή την άσκηση τους. Άλλοι μπορούν να μαθαίνουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Επίσης προχωράμε και σκέψεις που έχουμε για συνεργασίες με το Υπουργείο Παιδείας και άλλους φορείς για πολύ ειδικά επαγγέλματα.




Έχουμε σταματήσει τις αλόγιστες δαπάνες, τις αλόγιστες αγορές και επικεντρωνόμαστε όχι σε ένα κυνήγι εξοπλισμών αλλά στη συντήρηση και την αναβάθμιση των υπαρχόντων εξοπλισμών και σε στοχευμένες αγορές που προσθέτουν αξία. Θεωρούμε πως ο πολλαπλασιαστής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ανθρώπινος παράγοντας και μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η πολυσχιδής και πολυεπίπεδη εκπαίδευση τους.

Οι αξιωματικοί μας έχουν μια ευρύτερη γνώση και σε αυτό βοηθάνε πάρα πολύ οι εκπαιδεύσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και οι σχέσεις του ΥΠΕΘΑ με τα πανεπιστήμια της χώρας, βεβαίως και οι στρατιωτικές σχολές. Κάνουμε μια προσπάθεια με τις κατοικίες και τα σπίτια, ώστε να βρίσκουν ελαφρύνσεις στη ζωή τους, που έχουν και οικονομικό αποτέλεσμα αλλά και να μπορούν καλύτερα να κάνουν το καθήκον τους. Θα ήθελα να τονίσω πως οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία και το Λιμενικό έχουν συμβάλει σε ένα από 2-3 σημαντικότερα ζητήματα της εποχής μας, στο προσφυγικό.

..

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.